• SK blog
  • Tipy, triky, návody
  • Technológie & Dizajn
  • 13.11.2023
  • 546 pozretí

Zahrejte svoj domov s kobercami a kožušinami

Aby sme sa v zimnom období vracali do útulného a hrejivého prostredia, je potrebné teplu domova trochu dopomôcť. Náš šatník aj posteľ zvykneme obmieňať podľa ročného obdobia, preto nezabúdajme ani na podlahy. Ako na to? Zoberte si na pomoc deky, plédy, vankúše, kožušiny, no hlavne mäkučké koberce. U kobercov je navyše okrem estetiky dôležitá aj ich funkčnosť - tlmia hluk, regulujú teplotu v miestnosti a chránia podlahu. V širokej ponuke Bonami môžete vyberať kvalitné koberce rôznych farieb, tvarov, materiálov i veľkostí a vďaka zľavovému kódu YIT10 teraz navyše ušetríte a nakúpite ešte výhodnejšie.

 
1. Vyberajte podľa materiálu a hrúbky
 
Silné koberce vo všeobecnosti poskytujú lepšiu izoláciu ako tie tenké, pretože medzi studenou podlahou a nohami je viac priestoru. Samozrejme, záleží aj na použitých materiáloch. Za najteplejšie sa napríklad  považujú vlnené koberce a navyše výborne izolujú teplo aj hluk. Ak však majú koberce odolávať zablateným labkám či nohám, zvážte radšej rezistentnejší bavlnený koberec s odolnými vláknami, ktorý sa lepšie čistí i suší.
 
koberce1.jpeg
 
2. Vyskúšajte koberce s vysokým vlasom
 
Za vysoké považujeme koberce s dĺžkou vlasu nad 25 mm. Napríklad tzv. “shaggy koberec”, ktorý má chlpatý vzhľad, vytvorí príjemnú bariéru medzi studenou podlahou a vašimi chodidlami. Záleží hlavne na zvolenom materiáli, ale celkovo sú tieto druhy kobercov predovšetkým huňaté a príjemné na dotyk.
 
koberce5.jpeg
 
3. Koberce strategicky rozmiestnite
 
Holé podlahy sú krásne, ale vaše bosé nohy sa nechcú ráno stretnúť s chladným drevom či dlaždicami. Preto umiestnite kusové koberce všade tam, kde sa vaše nohy často dotýkajú podlahy. Pod posteľ, kde sa ráno zobúdzate, pod pohovku, pod jedálensky stôl, pred umývadlo či kuchynský drez, alebo na terasu. Nezabúdajte na praktickosť. Do kuchyne napríklad vyberajte koberce s odolnejšími vlastnosťami tak, aby sa dali ľahko prať.
 
koberce7.jpeg
 
4. Stavte na kožušiny
 
Kožušiny dokážu na okamih aj panelákový byt zmeniť na horskú chatu. Vďaka miliónom tenkých vlákien sa kožušina krásne leskne a pôsobí honosne. Na výber sú prírodné, napríklad ovčie kožušiny, ale aj umelé kožušinky, ktoré sú rovnako mäkké, príjemné na dotyk a od tých prírodných ich len ťažko odlíšite.
 
koberce6.jpeg
 
5. Vrstvite koberce
 
Možno vám to doteraz nenapadlo, ale vrstvenie kobercov - jeden cez druhý - sa stáva obľúbeným interiérovým trendom. Prehoďte cez tenký jutový koberček ďalší plyšový alebo prehoďte cez seba hneď niekoľko kožušín. Nebojte sa kombinovať rôzne textúry, farby či vzory, výsledok bude pôsobiť veľmi hravo a zároveň útulne.
 
mix.jpg
 
6. Pridajte teplé farby
 
Celkovému dojmu môžete pocitovo ešte trochu pomôcť aj vďaka správnej voľbe farieb. Zemité odtiene budú na oko pôsobiť viac hrejivo než napríklad studená biela... Vyskúšajte červené, hnedé, oranžové, zelené či sýtožlté odtiene kobercov, čím automaticky svoj domov opticky zateplíte.
 
koberce 2.jpeg
 
*Po zadaní zľavového kódu bude poskytnutá zľava 10% na produkty na stránke Bonami.sk.  Zľavu je možné uplatniť aj v kamennej predajni Bonami. V online obchode bude zľava odpočítaná zadaním kódu: YIT10 v kolonke: Zľavový kód/voucher a potvrdením zľavového kódu tlačidlom Uplatniť. V kamennej predajni bude zľava odpočítaná pri pokladni, preukázaním zľavového kódu v aplikácii YIT. Zľavový kód nie je možné využiť na nákup produktov, ktoré sú už v zľave (zľavnený tovar je možné spoznať podľa výrazného červeného obdĺžnika s hodnotou zľavy uvedenou v percentách). Zľavový kód nie je možné využiť na nákup niektorých vybraných produktov (taký produkt je možné spoznať podľa informácie uvedenej priamo na stránke produktu – vpravo nad popisom tovaru). Kombinácia viacerých zľavových kupónov nie je možná.