• Tipy, triky, návody
  • 25.9.2017
  • 1094 pozretí

Máte nových susedov? Vieme, ako ich môžete privítať

Máte nových susedov? Vieme, ako ich môžete privítať
Máte nových susedov? Vieme, ako ich môžete privítať

Privítať svojich nových susedov nie je iba pekným a milým gestom, no zároveň ide o skvelý spôsob, ktorý im dodá pocit, že sú v neznámom prostredí vítaní. Toto je X tipov ako uvítať nových susedov a vytvoriť si z nimi priateľský vzťah.

1. NAJPRV SA PREDSTAVTE

Niekoľko dní po tom, čo sa do vášho susedstva prisťahovala nová rodinka, prejdite sa s tou vašou za nimi a predstavte sa. Predtým si však dobre pripravte predslov a zvážte, o čom sa môžete porozprávať. Výbornými témami na spoločnú debatu sú deti a domáci miláčikovia.

2. POTEŠÍ AJ SLADKÁ POZORNOSŤ

Na privítanie a prvú návštevu nových susedov sa určite oplatí priniesť drobnú pozornosť. Napríklad koláč, domáce sušienky či inú dobrotu. Majte však na pamäti, že množstvo ľudí trpí rôznymi alegiami na potraviny. Myslite na to už pred prípravou a pusťte sa do receptu, ktorý je priateľský aj s ľuďmi s celiakiou či alergiou na lepok.

3. ZAPOJTE ICH DO MIESTNYCH SKUPÍN

Patríte do niektorého lokálneho združenia, hrajú vaše deti futbal za miestny klub alebo sa spolu s celou rodinou zapájate do spoločenských udalostí na vašom sídlisku? Povedzte o tom aj novým susedom a ponúknite im možnosť podieľať sa na akciách spolu s vami. To im pomôže lepšie spoznať čo najviac ľudí z ich nového okolia.

4. POVEDZTE IM O MIESTACH, KTORÉ BY URČITE MALI SPOZNAŤ

Poznáte v okolí najlepšie kaderníctvo, kozmetický salón či predajňu s poctivými potravinami a vždy čerstvou zeleninou? Povedzte im, kde tieto miesta nájsť. Ešte lepšie urobíte, ak im celý zoznam miestnych služieb a remeselníkov spolu s ich kontaktnými údajmi napíšete na papier.

Súčasťou tohto zoznamu môžu byť aj okolité reštaurácie s menu, kontakty na odborných lekárov, masérov alebo akékoľvek rekreačné strediská.

Aby sa váš zoznam nestratil medzi rôznymi krabicami, pridajte k papieru milú magnetkou. Vďaka nej budú mať vaši nový susedia všetky lokálne služby na chladničke a neustále na očiach.

5. PRIVÍTAJTE ICH PREKVAPENÍM

Nemusí ísť hneď o veĺkolepé akcie. Na to postačí aj maličkosť – napríklad uvítacia podložka pred dvere. Zabudnite tentokrát na ponuku dizajnérskych obchodov či IKEA produkty. Vytvorte niečo originálne a svojpomocne. Nápadov na internete je veľké množstvo. Inšpirujte sa a možno prekvapíte nielen susedov, ale aj samých seba.

6. NEZABUDNITE NA SÚKROMIE

Občas, aj napriek najlepším úmyslom, noví susedia nemusia byť automaticky priateľskí. Presťahovanie sa do nového mesta či dokonca štátu môže byť pre niektorých ľudí stresujúce. V takom prípade úplne postačí, ak nováčikov vo svojom susedstve pozdravíte milým úsmevom.