• Tipy, triky, návody
  • 22.5.2016
  • 737 pozretí

Tippaleipä – tradičný májový fínsky dezert

Mladý talentovaný šéfkuchár Foodman – Fine Food & Fun nám pripravil kúsok chutného Fínska. Čo ukuchtené TIPPALEIPÄ je a ako si to môžete pripraviť aj vy doma sa dočítate v tomto recepte. 🍴

POTREBUJEME:

  • 2PL Trstinového cukru

  • 1ČL soli

  • 3 vajcia

  • Kôru z 1 citróna

  • 200ml plnotučného mlieka

  • 350g hladkej múky

  • Olej na vyprážanie

  • Práškový cukor na dekoráciu

POSTUP:

1. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej – dosť veľa na to aby, doň bolo neskôr možné ponoriť naberačku. Olej rozohrejeme na 190°C.

2. V miske dohladka vymiešame cukor, vajcia, soľ, citrónovú kôru a mlieko.

3. Následne po lyžici postupne pridávame vopred preosiatu múku až kým sa nesformuje celistvé cesto bez hrudiek – môžeme si pomôcť metličkou.

4. Cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka. Koniec odstrihneme tak, aby priemer otvoru bol cca 3-5 milimetrov.

5. Za pomoci hlbokej naberačky ktorú ponoríme do oleja dávkujeme cesto. Vďaka naberačke si zachová pekný tvar hniezda.

6. Vyprážame 2-3 minúty dozlatova z oboch strán. Odložíme na papierovú utierku a necháme mierne vychladnúť. Posypeme cukrom a podávame s ovocím, domácim džemom, jogurtom či Nutellou.

Napíšte nám

Moje obľúbené ()

Nemáte zvolené žiadne obľúbené položky.

Súhlasím s použitím mojich osobných údajov na účely zasielania obchodných ponúk a marketingových informácií o produktoch, pripravovaných projektoch a novinkách.

Kontakt

Predajné centrum
Račianska 153/A, Bratislava 831 54
Pre volania zo zahraničia: +421903999333
Zavrieť
Cookies nám pomáhajú zlepšiť kvalitu našich služieb

My vo YIT Slovakia a.s., spolu s našimi partnermi zhromažďujeme informácie prostredníctvom súborov cookies na tejto stránke za účelom poskytovania čo najlepšieho používateľského zážitku, zberu dát pre cielenie reklamy, či iné štatistiky.

Kliknutím na možnosť „Súhlasím“ tieto súbory povoľujete. Nastavenia súborov cookies môžete kedykoľvek zmeniť v nastaveniach svojho prehliadača.

Viac informácií