• Tipy, triky, návody
  • 13.7.2015
  • 2153 pozretí

10 tipov pre skvelú kolaudačnú párty

10 tipov pre skvelú kolaudačnú párty
10 tipov pre skvelú kolaudačnú párty

Kúpa nového bytu je veľká udalosť! Životný krok, ktorý ste si určite dôkladne premysleli. Po týždňoch vybavovačiek, sťahovania a zariaďovania si zaslúžite nie len odpočinok, ale aj akýsi krst vášho nového domova. Navyše sa čoraz viac rodinných príslušníkov a priateľov na váš nový byt pýta – aký je a ako sa vám býva? Ukážte im to na kolaudačnej párty.

1)      Starostlivo si premyslite, koho na párty pozvete. Samozrejme, nie všetci vaši hostia sa musia navzájom poznať, no isté väzby alebo spoločné záujmy by tam mali byť. Počet introvertnejších ľudí vyvážte extrovertnými, nech sa vaša párty nezvrhne v nudné ťukanie do mobilov.

2)      Ak chcete dať vašej párty istý štýl, informujte o tom na pozvánkach aj svojich hostí. Správny dress code takejto tematickej oslave pridá na hodnote.

3)      Keďže väčšina hostí k vám príde prvýkrát, stredobodom pozornosti budú najmä priestory a zariadenie. Určite však nezabudnite na detaily, ktoré vášmu bytu dodajú atmosféru oslavy. Čerstvé kvety vo váze, zapálené sviečky, lampióny, párty drobnosti ako slamky, dáždniky do pohárov či zaujímavo poskladané servítky a pekné prestieranie navodia príjemnú atmosféru.

4)      Na atmosféru má jednoznačne vplyv aj hudba. Zvoľte niečo neutrálne, aby ste ulahodili aspoň väčšine hostí. Ak máte tému párty, prispôsobte jej aj hudbu. Dbajte na hlasitosť, hostia by sa mali pri konverzácii počuť. Takisto nezabudnite, že o desiatej hodine večer začína nočný pokoj: hudbu stlmte a vyhnete sa tak návšteve policajtov.

5)      Pohostenie vyberajte s ohľadom na hodinu, kedy párty začne, na ročné obdobie a aj chute (či alergie) svojich hostí. Ak je niekto z nich napríklad vegetarián, nezabudnite naňho a pripravte pár jednohubiek či chlebíčkov aj bez mäsa. Do rovnováhy dajte slané aj sladké pochutiny a nezabudnite na nápoje. Chladené, nechladené, alkoholické aj nealkoholické. Aby si naozaj mal každý z vašich hostí čo vybrať.

6)      Máte terasu alebo balkón? Skvelé! Rozšírte párty aj do vonkajšieho priestoru, a to nielen pre fajčiarov. Takisto ho vyzdobte a doprajte hosťom úžasné scenérie na čerstvom vzduchu. Výhľad napríklad na vinice z bytov KIVIKKO si určite zamilujú rovnako ako vy.

7)      Nebráňte sa ani organizovanému programu. Spoločenské hry, karaokea iné aktivity rozprúdia správnu zábavu.

8)      Ak máte na to v byte dostatok priestoru, vyhraďte hosťom miesto na tanec. Hudba ich k tomu bude priam lákať.

9)      Aby ste mali vy aj vaši hostia na párty pamiatku, majte po ruke fotoaparát. Milým prekvapením pre hostí môže byť malý darček, napríklad v podobe vytlačenej spoločnej fotografie z kolaudácie.

10)   Pri príprave myslite na praktické riešenie nečakaných situácií či malých nehôd. Vyčleňte dostatok priestoru na topánky a bundy či kabáty, ak sa oslava koná cez zimu, pripravte zásobu toaletného papiera a kuchynských utierok a strategicky rozmiestnite aj počet miest na sedenie.

Organizácii párty venujte dostatočnú pozornosť a ukážte svojim priateľom, aké príjemné je bývanie vo Vašomnovom byte na fínskej úrovni v Bratislave.