• Mesto pre ľudí
  • Technológie & Dizajn
  • 28.5.2024

Vlastniť špičkovú kanceláriu je jednoduchšie, než sa zdá

Pre rastúce nájmy je pre firmy najlepšou voľbou kúpa vlastných priestorov. V bratislavskej zóne Nivy práve vyrastá ZWIRN OFFICE, ktorý má okrem výbornej dopravnej dostupnosti aj ďalší benefit: úver bez nutnosti prekladania finančných výkazov.

Fínsky developer YIT, ktorý stojí za novou štvrťou ZWIRN vrátane administratívnej budovy ZWIRN OFFICE, umožňuje v spolupráci s vybranými bankami získať úver bez predkladania finančných výkazov členom profesijných komôr. Firma, ktorá je členom napríklad advokátskej, lekárskej alebo architektonickej a mnohých ďalších komôr, nemusí pri úvere na kúpu priestorov v ZWIRN OFFICE dokladovať svoje finančné výsledky. Napríklad členstvo v advokátskej komore tak dáva možnosť získať vo VÚB Profihypo úver do výšky 250-tisíc eur so splatnosťou 20 rokov bez skúmania finančnej kondície.

Pri založení kupovaných priestorov v ZWIRN OFFICE získa podnikateľ na financovanie úver vo výške 70 % hodnoty. Ak je predmetom zálohy byt alebo rodinný dom, výška úveru sa zvyšuje na 80 % a v prípade zakladania bytu v Bratislave až na 90 % hodnoty kupovanej kancelárie.
 

V prospech podnikateľov hrá pri kúpe vlastných kancelárií aj tzv. dvojitá daňová ochrana. Ide o kombináciu daňového odpisovania investície a úrokov, ktoré si firma takisto vie zahrnúť do nákladov. Navyše benefit z vlastných priestorov sa ďalej znásobí aj preto, že nájmy budú v dôsledku rastúcich nákladov aj v ďalších rokoch stúpať.

 
hero_terasa.jpg
 

ZWIRN OFFICE s najlepšou dostupnosťou a výhľadom na hrad 

Nová administratívna budova ZWIRN OFFICE rastie v zóne Nivy od roku 2022, a takto o rok už bude plne v prevádzke. Jej kľúčovou výhodou je dobrá poloha, ktorá uľahčuje prístup klientom a je aj „magnetom“ na kvalitných zamestnancov. V 15-minútovom dosahu od kancelárie – pešo či na bicykli – sa nachádzajú obchody, reštaurácie, kaviarne, ako aj bývanie, škola či škôlka. Vynikajúce dopravné napojenie vďaka autobusom, trolejbusom aj prímestskej doprave v kombinácii s cyklocestami prináša najlepšiu dostupnosť v meste.  

V ZWIRN OFFICE si firmy môžu kúpiť kanceláriu už od 28 m2 až po ľubovoľnú rozlohu, keďže budova celkovo ponúka plochu vyše 9 600 m2. Firmy si tak dokážu vyskladať kancelárie a prevádzkové miestnosti podľa veľkosti, ktorú potrebujú. To je v moderných budovách zriedkavé. ZWIRN OFFICE je prvá A-čková kancelárska budova v Bratislave, ktorá firmám umožní privítať klientov vo vlastných moderných, kvalitných priestoroch v budove s výbornou dostupnosťou a s prijateľnou nákladovosťou.

Výhody vlastnej kancelárie: Dvojitá daňová ochrana pre firmy a nulové riziko zdražovania

V prospech podnikateľa hrá pri kúpe priestorov aj tzv. dvojitá daňová ochrana. Ide o kombináciu daňového odpisovania investície a úrokov, ktoré si firma takisto vie zahrnúť do nákladov. Navyše, výška nájmov bude v dôsledku inflácie v ďalších rokoch stúpať. „Bežná firma nedokáže donútiť prenajímateľa, aby jej zastropoval výšku indexácie. Tým pádom jej nájomné porastie o mieru inflácie, ktorá v súčasnosti dosahuje takmer 10 %. Pri vlastných priestoroch inflácia neovplyvňuje výšku splátky úroku. Firma má fixovanú úrokovú sadzbu a presne vie, s akými nákladmi musí počítať,“ vysvetľuje Michaela Ochmanová.

Mimoriadne, skokovité zvýšenie nájmov zažili firmy v minulom roku v dôsledku zdraženia energií a kvôli pretrvávajúcej vysokej inflácii a rastúcim mzdovým nákladom je ďalšie zdražovanie nájmov len otázkou času. Firmy, ktoré nemajú zastropovanú cenu nájmu – a tých je drvivá väčšina – budú musieť za prenájom priestorov platiť stále viac. Tento fakt je ďalším dôvodom, prečo sa firmy obzerajú po kúpe priestorov na podnikanie.


Nivy sú nový firemný downtown  

Vďaka možnosti kúpiť si vlastné priestory v atraktívnej štvrti s vysokým pohybom ľudí sa do ZWIRN OFFICE sťahuje jedna z najlepších zubných kliník na Slovensku 3SDent. Jej majiteľ Adam Stebel hovorí, že sa rozhodol pre vlastné priestory v ZWIRN OFFICE kvôli dobrej dostupnosti v širšom centre mesta blízko komunikačného uzla a tiež príležitosti robiť svoju prácu na najvyššej úrovni vďaka kvalitným priestorom. „V 3SDent sa snažíme robiť kvalitnú medicínu a naše priestory tomu doteraz nezodpovedali. Zmena adresy pre nás bola príležitosťou, ako poskytnúť klientom zodpovedajúce pohodlie,“ hovorí majiteľ 3SDent Adam Stebel. 

Kľúčovú rolu lokality potvrdzuje aj realitno-konzultačná spoločnosť HOLLAND AND COMPANY, ktorá si rovnako kúpila kanceláriu v ZWIRN OFFICE. „Vnímame zónu Nivy ako hlavnú biznisovú štvrť Bratislavy, ktorá nám aj do budúcna pomôže rozvíjať naše aktivity,“ hovorí zástupca spoločnosti Tomáš Ostatník. IT spoločnosť SAMETA cielene hľadala priestory v lokalite Nivy. „Väčšina priestorov v tejto oblasti je, žiaľ, len na prenájom. ZWIRN Office spĺňal podmienku lokality a presvedčil nás možnosťou výberu poschodia a tiež kvôli dopravnému uzlu doslova cez cestu,“ povedal konateľ Ján Belica. 


YIT_ZWIRN_OFFICE_2 (2).jpg
 

Ak vás zaujali firemné priestory v ZWIRN OFFICE, dohodnite si osobnú obhliadku na komercnepriestory@yit.sk alebo zavolajte na 0902 678 996 

Viac informácií nájdete na webe projektu ZWIRN OFFICE.

ZWIRN OFFICE v kocke 

  • Na rohu Košickej a Svätoplukovej ulice v Bratislave
  • 12 poschodí / 9 609 m2 kancelárskych priestorov
  • Kancelárie od 28 m2 na predaj do vlastníctva 
  • Flexibilné rozloženie priestorov podľa individuálnych požiadaviek
  • Zdieľaná terasa na 7. poschodí
  • Cyklistické stojisko aj podzemné parkovanie pre autá 
  • Bezbariérový prístup
  • Začiatok výstavby: 2. kvartál 2022
  • Plánovaná kolaudácia: 2. kvartál 2025