• Technológie & Dizajn
  • 18.10.2017
  • 782 pozretí

Na návšteve na balkóne: Facebookoví fanúšikovia nám ukázali svoje vyhliadkové móla

Na návšteve na balkóne: Facebookoví fanúšikovia nám ukázali svoje vyhliadkové móla
Na návšteve na balkóne: Facebookoví fanúšikovia nám ukázali svoje vyhliadkové móla

Jedna vec je mať vlastný balkón. Druhá je mať krásny balkón a tešiť sa z neho. Či už máš doma francúzsky mini ostrovček zelene, kvetinovú záhradku na balkóne alebo terasové letisko, určite si rád, že máš priestor, kde sa dá trošku vyvetrať hlava. A to doslova. Nie každý je prirodzený talent a hotový balkónový dizajnér. Na to, aby ste aj vy mali na balkóne chillout zónu netreba hneď vysokú školu. Niekedy stačí zmeniť alebo pridať podstatný detail a aj holý múr sa dá zmeniť na vyhliadkové mólo. Na našom Facebooku sme vás vyzvali, aby ste nás na chvíľku pustili do vášho balkónového raja. Okrem množstva krásnych dizajnov, sme objavili aj veľa inšpirácii. Tak pozeraj a uč sa 😉

Jednoduchosť a krása aj v malom

Čo tak, vyložiť si nohy večer po práci? Spokojne sa usadiť do gauča a pritom popíjať dobrý drink až do neskorej noci, kým sa nerozhviezdi obloha nad hlavou? Táto krásna predstava sa môže stať realitou, aj keď máš „len“ balkón štandardných rozmerov. Stačí pohodlná sedačka, stolík, pár dekorácií v podobe kvetov, sviečok alebo vankúšikov a malý raj je na zemi. Na záver už len vybrať ten správny nápoj alebo knižku 

TIP: Ak vyberieš prírodne tóny farieb na nábytok, priestor sa zjednotí, opticky zväčší a môžeš viac ulietať na farbách doplnkov. Napríklad tak, ako to vytvorila vo svojom byte Denisa Lipnická Kubalová.

TIP: Vždy si túžil mať hojdaciu sieť? Nie je nad čím váhať, pretože balkón je pre ňu ako stvorený! Namiesto sedačky zaves do rohu hojdačku a urob si radosť. Niet nad ten pocit, keď sa bezstarostne húpaš myšlienkami v knižnom príbehu s nohami nad zemou, však, Denisa Hajóssyová? 

Ozajstné let(ov)isko

Chceš svoju krásnu veľkú terasu ukázať kamarátom na grill party, kde sa dá v pohode aj tancovať? Alebo chceš svoj majestátny priestor pretvoriť na visutú Semiramidinu záhradu a pokúsiť sa o 8. div sveta? V prvom rade ti chcem zagratulovať, pretože si vyhral. Mať terasu vo veľkosti väčšej garzónky (30-40m2) je naozaj veľká výhoda. Na takomto priestore sa dá vykúzliť naozaj kadečo.

TIP: Ako si dopriať ten pravý dovolenkový pocit, vie aj Denisa Adamčíková Slavská. Či si doma na nábreží Dunaja alebo vo svojej rodnej dedinke, pomôcť sa dá jednoducho. Stačí, ak na terasu rozložíš pár lehátok a voľný priestor vyplníš niekoľkými exotickými rastlinami (napr. malé palmy). Pre deluxe edition zožeň ochladzovací bazén a prímorská idyla je na svete. Už len aby kohút nazakikiríkal.

TIP: Možno pre niekoho klasika, no rozhodne nie nuda! A určite nie táto nádhera u Denisy Nelischerovej (foto). Ak patríš medzi džunglofilov, sme na tvojej strane. Kvalitnejší vzduch a krásne pohľady na zdravé zelené kráľovstvo počas celého leta uzdravia nejednu dušu. Zásadou je však správna starostlivosť. Rastliny si vyžadujú veľa pozornosti, ale čím viac im dáš, tým viac môžeš aj brať 

Pre tých ostatných, čo o balkóne ešte len snívajú 

Ak ešte stále nemáš vlastný slnečný kútik, pozri projekt TAMMI v Dúbravke. Naši projektanti to naozaj vymysleli parádne. Okrem trendy bytov má každý jeden z nich vlastný balkón! A keď sa pozrieš na tú polohu a zeleň v okolí, výhľady budú naozaj stáť zato.