• Technológie & Dizajn
  • 10.5.2016
  • 1030 pozretí

Jarné inšpirácie zo Škandinávie

Jarné inšpirácie zo Škandinávie
Jarné inšpirácie zo Škandinávie

Jar je obdobím radosti. Po mrazivej zime sú prvé slnečné lúče pohladením pre našu dušu aj telo. Vôňa kvitnúcich stromov je akýmsi znamením nového života, nádeje a slobody. Závan jari priniesol novú inšpiráciu aj pre bytových dizajnérov. Inšpirujte sa a priveďte jarnú sviežosť aj do vašej domácnosti.

DIZAJNÉRSKY DOM MARIMEKKO

Kustaa Saksi, najnovší člen dizajnérskeho tímu Marimekko, sa pri tvorbe novej kolekcie inšpiroval farbami a atmosférou podmorského sveta, ktoré videl počas potápačského kurzu vo Vietname. Hĺbka mora a jeho rytmus sa odráža v abstraktných vzoroch, ktorými sú potlačené najmä textílie.

Tento čerstvý fínsky dizajn pred vami otvorí celý oceán s očarujúcou farebnou vegetáciou morského dna.

Zdroj: www.marimekko.fi

ŠTÝLOVÉ DOPLNKY ZO ŠVÉDSKA

Doplnky pre domácnosť aj záhradu v škandinávskom štýle prináša aj švédska spoločnosť Affari AB. V ich aktuálnom katalógu nájdete najrôznejšie kombinácie farieb, materiálov a detailov, ktoré vytvárajú krásnu symfóniu jarnej oslavy. Oslovili nás najmä dekorácie, ktoré vkusne znázorňujú typické symboly Veľkej noci.

Zdroj: www.affari.nu

MINIMALIZMUS Z DÁNSKA

Jarná kolekcia z produkcie dánskej spoločnosti Bloomingville je nepochybne výnimočná. Čisté geometrické línie sú zjemnené pastelovými farbami, ktoré sú jarne nežné a hravé. Originálne riešenia priestoru a zaujímavé interiérové detaily robia z ich katalógu naozaj príjemný vizuálny zážitok

PESTROSŤ A KRÁSA Z NORDICHOUSE

Vpustite do svojej domácnosti jarnú farebnosť! Najrôznejšie vázičky, kvety a kuchynské doplnky sú základom novej kolekcie z produkcie spoločnosti Nordichouse. Jej zakladatelia síce pochádzajú z Veľkej Británie, ale škandinávsky dizajn ich oslovil do tej miery, že sa stal ich vášňou aj živobytím.

Zdroj: http://www.nordichouse.co.uk/

INŠPIRÁCIA JE VŠADE

Škandinávsky interiér sa stal srdcovou záležitosťou aj mnohých blogerov a nadšencov dizajnu, ktorí si vytvárajú vlastné štýlové kombinácie nábytku a doplnkov. Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu pri zariaďovaní vašej domácnosti, môžete navštíviť napríklad populárny Pinetrest, ktorý obsahuje množstvo fotografií a násteniek venovaných aj severskému dizajnu. Ak máte ďalšie nápady a tipy súvisiace s našou témou, potešíme sa vášmu komentáru pod článkom.