• Technológie & Dizajn
  • 11.2.2015
  • 732 pozretí

Iglu hotel Kakslattanen

Iglu hotel Kakslattanen
Iglu hotel Kakslattanen

Viete ako si originálne užiť severskú divočinu či polárnu žiaru? Strávte noc v tomto netradičnom hoteli.

Jeden z najzaujímavejších hotelov sveta sa nachádza vo fínskej divočine neďaleko národného parku Urko Kekkonen. Táto oblasť za polárnym kruhom ponúka jeden z najkrajších výhľadov na polárnu žiaru – Auroru Borealis.

foto: kakslauttanen.fi

Hotel Kakslattanen funguje počas „zimnej“ sezóny od konca augusta do konca apríla. Ponúka mnoho atrakcií i možností ubytovania, pričom najpríťažlivejším je ubytovanie v izbe v tvare skleného iglu. Hotelový komplex ponúka presne dvadsať takýchto iglu, určených pre dvoch, v ktorých môžete v teple a pohodlí pozorovať úžasné predstavenie polárnej žiary. Iglu je vybavené vlastnou toaletou, ale za sprchou a saunou si už musíte zájsť do jednej z budov v areáli.

foto: unusualhotelsoftheworld.com

Pre odvážlivcov by mohla byť zaujímavá aj noc v ľadovom iglu, kde sa teplota pohybuje okolo -3 až -6 ˚C. Aby ste nezamrzli, hotel vybavil izby kožušinami a termo spacími vakmi.

foto: elle.es, kakslauttanen.fi

Okrem iglu sa v komplexe hotela Kakslattanen môžete ubytovať aj v typickej fínskej chatke rôznych veľkostí a s ponukou rôzneho komfortu, navštíviť môžete dom Santa Clausa a dokonca v ňom aj stráviť noc. V budove hlavného hotela sa nachádza najväčšia dymová sauna na svete, osviežiť sa môžete v ľadovom kúpeli priamo v jazere. Hotelová kuchyňa ponúka nie len špeciality laponskej a fínskej kuchyne, ale pochutnáte si aj na ázijských špecialitách priamo od ázijského šéfkuchára.

Aby toho nebolo málo, k dispozícií je aj ľadová kaplnka a špeciálny svadobný apartmán. Takže si tu môžete nie len povedať svoje áno, ale stráviť v Kakslattanen aj medové týždne.

foto: kakslauttanen.fi