• Technológie & Dizajn
  • 26.7.2015
  • 1287 pozretí

Ako sa býva v Tarjanne Dúbravka

Ako sa býva v Tarjanne Dúbravka
Ako sa býva v Tarjanne Dúbravka

Rodina Šajbenovcov býva v Tarjanne Dúbravka od októbra 2014. Dovtedy bývali len cez ulicu od svojho nového domova a netušili, že to bude práve výstavba obytného projektu, ktorá ich očarí natoľko, aby sa presťahovali. Pol roka po nasťahovaní nemôže byť rodina s dvoma dospelými deťmi spokojnejšia: majú svoj nový trojizbový byt a tešia sa na teplé letné večery pri grile na veľkom balkóne.

Prečo ste zvolili bývanie s YIT?

Pôvodne sme vôbec nad novým bývaním nerozmýšľali – boli sme vo svojom starom byte celkom spokojní. Zvykli sme však prechádzať okolo rozostavaného projektu a už jeho výzor nám nasadil chrobáka do hlavy. Keď sme o Tarjanne Dúbravka zistili viac, boli sme veľmi príjemne prekvapení kvalitou materiálov: tehla, vysokokvalitné okná a izolácie. Vedeli sme, že takýto domov našej rodine vydrží desaťročia.

Čo robí váš domov domovom?

Spoločne strávený čas. V starších bytoch na Slovensku to nie je bežné, ale ten náš má naozaj bohatý spoločný priestor spájajúci kuchyňu, obývačku a jedáleň. Tam ako rodina trávime väčšinu času. Pred tým, keď sme mali kuchyňu a obývačku oddelenú, sme nemali veľa príležitostí stráviť spolu toľko príjemných chvíľ. Dnes sa však žije inak: ľudia trávia viac času v práci a menej času doma, a preto je veľmi dôležité nájsť si momenty, ktoré strávite s rodinou. Takisto zbožňujeme výhľad z nášho balkóna – už teraz presne viem ako tam budem v lete sedieť a piť rannú kávu alebo večer grilovať s priateľmi.

Ste so svojím novým domovom spokojní?

Úplne! Je to ešte len pár mesiacov a stále nám zostáva niekoľko vecí, ktoré chceme dozariaďovať, aby bol byt ešte útulnejší, no už teraz sme tu veľmi dobre zabývaní. Deťom sa ich izby veľmi páčia a susedia sú príjemní – tiež takmer všetci mladé rodiny s deťmi – takže sa takisto tešíme na to, ako ich lepšie spoznáme.

Je niečo, čo by ste zmenili? Ak áno, prečo?

Nie. Vôbec nič. Máme ešte zoznam vecí, ktoré chceme pri zariaďovaní pridať, ale sú to len drobné detaily: chýba nám luster, zrkadlo na stenu a nejaký nábytok na balkón. Okrem toho do seba všetko pekne zapadlo a s výsledkom sme veľmi spokojní.

Musím tiež dodať, že celý proces výberu a sťahovania sa nebol výborný len vďaka vysokej kvalite bytu, ale aj vďaka prístupu YIT. Je iné kupovať hotový byt a byt v stavbe, ktorá sa ešte len stavia – vtedy si vzťah k novému bývaniu vytvárate počas niekoľkých mesiacov. Darinka Sujová, naša kontaktná osoba v YIT bola vždy veľmi prístupná, ochotná a milá. Niekoľkokrát sem s nami prišla na obhliadku a tak celý zážitok vlastne zdieľala s nami. Ani raz sme nemali pocit, že je to len o podpisovaní zmluvy. Pomohlo nám to vysnívať si nový domov a zistiť, ako chceme v novom byte žiť. Sme neuveriteľne šťastní, že ten sen sa teraz stáva realitou.