• Technológie & Dizajn
  • 21.8.2014
  • 1575 pozretí

Pracovný kútik u vás doma

Pracovný kútik u vás doma
Pracovný kútik u vás doma

Práca z domu je oveľa náročnejšia než z kancelárie. Kľúčom k úspechu je pracovný priestor, v ktorom budete mať pohodlie a pokoj. Nie každý má k dispozícii pre svoju pracovňu hneď celú izbu, väčšina sa musí uspokojiť len so stolíkom a počítačom. No aj takýto kútik sa dá zariadiť útulne a štýlovo.

Pracovný priestor nemusíte, samozrejme, využívať len na prácu alebo na trávenie času pri internete, ale môže to byť aj vaša domáca dielňa, kde sa môžete venovať svojim záľubám, mať šijací stroj a pod.

Ak vás nevyrušuje pohľad z okna, ale práve naopak, je to pre vás motivujúce, umiestnenie pracovného stola pod okno je pre vás výborné riešenie. Ak vás vyrušuje, keď vám niekto pri práci chodí poza chrbát, umiestnite stôl čelom do priestoru.

foto: petrabindel.com, byaprilandmay.com/en

 

Pracovný priestor u vás doma by mal byť pre vás pohodlným, organizovaným a inšpiratívnym miestom. Pre organizáciu pracovného stola a drobných kancelárskych potrieb môžete použiť nástenné zoraďovače, ktoré si ľahko vyrobíte aj sami.

foto: marthastewart.com, containerstore.com/shop, hazedaffection.tumblr.com

 

Obklopte sa vecami, ktoré máte radi a ktoré vás inšpirujú. Vytvorte si nástenku, kde budete mať všetky dôležité poznámky, fotografie, skice, inšpirujúce výstrižky a pod. Takúto stenu inšpirácie môžete vytvoriť rôznymi spôsobmi, či už to vyriešite klasickou nástenkou, alebo sa inšpirujte nasledovnými:

 

1.klipsne, 2.pripínačky/papierová páska, 3. vešiaky, 4.mriežka, 5.látková nástenka s gumičkami, 6.magnetická tabuľová stena

foto: sacramentostreet.com, papernstitchblog.com, media-cache-ec2.pinimg.com, homevialaura.com,blog.thenest.com,

 

Nezabudnite samozrejme aj na isté zdravotné zásady, dbajte na dobré osvetlenie a pohodlné sedenie, aby ste si pri práci neničili chrbticu a zrak.