• SK Articles
  • 28.2.2024

Spúšťa sa predaj bytov v rezidenčnom komplexe ZWIRN 2, v prvej etape sa už býva

Bratislava, 28. február 2024 – Projekt ZWIRN sa rozrastá o svoju poslednú etapu. Spoločnosť YIT spustila predaj prvej časti bytov a apartmánov záverečnej etapy pod názvom ZWIRN 2, ktorá ponúka 185 obytných jednotiek spolu s troma stovkami garážových miest. Rezidenčný komplex sa nachádza v susedstve starostlivo zrekonštruovanej Národnej kultúrnej pamiatky Pradiareň 1900 v obľúbenej lokalite nového bratislavského downtownu a láka kvalitnou architektúrou, vysokou úrovňou vybavenia, privátnym vnútroblokom a mnohými ekologickými riešeniami. Budúci majitelia bytov sa pridajú k už vznikajúcej komunite – prvá etapa projektu totiž získala právoplatné kolaudačné povolenie a postupne víta svojich nových majiteľov.

Po večeroch sa v niektorých oknách obytného komplexu ZWIRN už svieti. Do prvého z trojice blokov v susedstve zabývanej lokality Dulovho námestia sa postupne sťahujú noví rezidenti. Kým v prvej etape developer priniesol 267 bytových jednotiek, v tej poslednej, ktorá práve vstupuje do predaja, ich bude celkovo 384. Do predaja práve spúšťa prvú časť z nich, 185 bytových jednotiek. Podobne ako predošlé dve etapy, aj táto vyrastie okolo zeleného dvora a svojim obyvateľom prinesie vysoký štandard interiérových materiálov. Celý projekt ozdobí fasáda ručne robených pálených tehličiek, pričom len na prvú etapu ich bolo použitých 770 tisíc. Projekt veľkomestského bývania aj výraznou fasádou nadväzuje na bohatú históriu bývalého priemyselného areálu Bratislavskej cvernovej továrne.
 
Moderný zelený dvor pre novú susedskú komunitu
 
Prvá etapa ukázala, že developer nastavil latku projektu kvalitne a vysoko. Noví obyvatelia sa sťahujú už do zazelenaného a upraveného dvora pod oknami, ktorý vznikal podľa ekostabilizačného manuálu v spolupráci s urbánnymi ekológmi. Manuál je sumár opatrení na zvýšenie ekologického potenciálu zeleného vnútrobloku a všetkých sadových úprav. Moderný dvor preto zdobia lokálne druhy stromov ako čerešne či javory a viac ako 50 druhov rôznych rastlín, ktoré prispejú k vytvoreniu vhodného prostredia pre všetky druhy živočíchov v mestskom prostredí. Dopomôcť tomu má aj hmyzí hotel a búdky či napájadlá pre vtáky. Záhradní architekti a urbanisti mysleli aj na praktickosť a medzi zeleň zaradili aj jedlé plody, ako napr. jahody.
 
Vnútroblok je rozdelený na oddychové zóny, detské ihrisko s pieskoviskom a nechýba ani priestor na cvičenie. Noví majitelia bytov boli zapojení do rozhodovania o tom, ako si privátny priestor pod oknami predstavujú. Vybudovaný bol podľa YIT konceptu dobrého dvora. „Dvor a vnútroblok vnímame ako rozšírenie bytu. Je to akási spoločná obývacia izba susedskej komunity, ktorá vznikla nasťahovaním sa do nového rezidenčného projektu. Oživenie takýchto priestorov a kultivovanie okolitého prostredia výrazne prispieva ku kvalite bývania, ktoré ponúkame. Latku projektu ZWIRN sme nastavili naozaj vysoko a verím, že bude inšpiráciou aj pre ďalšie kvalitné a udržateľné projekty v hlavnom meste,“ deklaruje Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia.
 
YIT_ZWIRN2_dvor_small.jpg
 
Kvalitná komunikácia aj umelecké diela
 
Projekt ZWIRN povzbudzuje svojich obyvateľov k aktívnemu budovaniu komunity aj k aktívnej komunikácii. Zaujímavosťou projektu sú napríklad interaktívne tabule umiestnené vo vstupných priestoroch, ktoré budú slúžiť na komunikáciu medzi správcom a obyvateľmi bytového domu. Každý byt je tiež vybavený video vrátnikom s možnosťou nastavenia si zvonenia návštev na mobil a otvárania dverí na diaľku. Vstupné priestory pri každom vchode dotvára aj ručne robené umelecké dielo od českej umelkyne Veroniky Seligerovej. V prvej etape ide o šesť veľkorozmerných keramických mozaík s rôznou farebnou glazúrou v tvare písmena, ktoré označujú jednotlivé vchody.
 
Umenie bude aj súčasťou veľkorysého námestia pri ZWIRNe a obohatí tak výhľady z okien a balkónov mnohých budúcich obyvateľov projektu. Podoba diela vzišla z otvorenej súťaže a jej víťazom sa stal mladý umelecký kolektív Alex Selmeci, Tomáš Kocka Jusko a Natália Sýkorová s unikátnym dielom pod názvom Cievka. Reprezentovať bude príbehy žien, ktoré pracovali v tamojšej cvernovej továrni.
 
Nadštandardné vybavenie bytov
 
Developer pri budovaní projektu siahol po hodnotných aj ekologických riešeniach, ako sú napríklad stropné chladenie a stropné či podlahové kúrenie. Väčšina bytov v už realizovanej etape či vo výstavbe bude mať balkón, terasu alebo predzáhradku, prípadne kombináciu viacerých týchto prvkov. Štandard bytov je nastavený vysoko ak štandardnej vybavenosti bytov patria napríklad hliníkové okenné profily či exteriérové žalúzie.
 
Takmer polovica bytov sú dvojizbové a tretina trojizbové. Najviac ich oceňujú klienti, ktorí kupujú bývanie pre svoje vlastné užívanie.
 
Výhody bývania v rezidenčnom komplexe ZWIRN:

  • Kvalitná architektúra a interiéry z dielne renomovaného ateliéru Compass na základe urbanisticko-architektonickej súťaže
  • Stropné chladenie a stropné či podlahové kúrenie ovládateľné aj na diaľku
  • Elektricky ovládané exteriérové žalúzie
  • Nadštandardné interiérové materiály
  • Balkón, terasa alebo predzáhradka ku každému bytu
  • Pohodlné parkovanie v podzemnej garáži
  • Miesta na uskladnenie a umytie bicyklov
  • Nadštandardné spoločné priestory a fasáda
  • Zelené strechy zlepšujúce klímu

 

„Place to be“ – miesto, kde treba byť
 
ZWIRN postupne ponúkne aj kompletnú a rozmanitú občiansku vybavenosť. Svedčí o tom aj 23 prevádzok v parteri prvej etapy obytného komplexu, o ktoré bol veľký záujem a všetky už majú svojich nájomcov. Komplexnou rekonštrukciou prešla Košická ulica a obnovy sa dočká aj priľahlá ulica Páričkova. Vo výstavbe je aktuálne aj druhá rezidenčná časť komplexu pod názvom ZWIRN 3 a administratívna časť projektu ZWIRN OFFICE. Developer verí, že buduje živú štvrť, ktorá sa stáva „place to be“ – miestom, kde treba byť, aj vďaka pešej dostupnosti do Starého Mesta či nového bratislavského downtownu, na okraji ktorého vyrastá. Zároveň tak pomaly plní prísľub priniesť do Bratislavy vzorový kúsok európskeho veľkomesta.
 
 
Aktuálnu ponuku a interaktívny výber bytov v projekte ZWIRN nájdete tu.