• SK Articles
  • 11.10.2023

YIT obhájilo titul najlepšieho developera v segmente rezidencií v rámci cien ASB GALA 2023

Spoločnosť YIT Slovakia už po ôsmy krát obhájila svoj titul v prestížnom udeľovaní cien v oblasti architektúry a stavebníctva ASB GALA. Za rok 2023 sa opäť pýši prvenstvom ako najlepší developer v segmente rezidencií. Podarilo sa jej to aj vďaka bratislavským projektom ZWIRN 1 a 3, NUPPU Magnolia 1 a 2, a NUPPU Asteri.

Cenu prebral generálny riaditeľ YIT Slovakia Milan Murcko, foto: Miro Pochyba pre ASB
 
V poslednom septembrovom týždni prebehlo odovzdávanie ocenení 17. ročníka ASB GALA 2023, ktoré si v priestoroch bratislavského hotela DoubleTree by Hilton prevzali tie najlepšie stavebné a developerské spoločnosti a významné osobnosti celého odvetvia. Ocenení boli v segmente retailu, priemyslu a logistky, ale aj rezidencií, v ktorom práve YIT Slovakia opäť skončilo na najvyššom stupienku.
  
Najlepší developer v oblasti rezidencií vďaka modernému mestotvornému prístupu
 
ASB GALA každoročne oceňuje spoločnosti a osobnosti, ktoré sú prínosom pre slovenské stavebníctvo, architektúru, ale aj pre mestá a obce. Pre svoj komplexný záber od developerov cez projektantov a architektov až po stavebné spoločnosti má pevné miesto medzi súťažami a oceneniami.
 
YIT Slovakia opäť potvrdila svoje vedúce postavenie na trhu developerských projektov v rezidenčnej oblasti. Pri tohtoročnom umiestnení porota vyzdvihla projekty, ktoré developer aktuálne realizuje v Ružinove, a to ZWIRN 1 a 3, Nuppu Magnolia 1 a 2 a Nuppu Asteri.
 
„Som nesmierne hrdý, že nás odborná porota ocenenia ASB Gala už po ôsmy krát ocenila tým najvyšším ocenením v našej kategórii. Uplynulé roky náš sektor vystavili veľkej skúške, či už vplyvom pandémie, rastúcich cien materiálov a následnej ekonomickej kríze. Obhájiť toto prvenstvo medzi silnejúcou konkurenciou nie je jednoduché, o to viac si cením toto uznanie a vnímam ho ako potvrdenie našej snahy prinášať na slovenský trh vysokokvalitné bývanie a inovatívne riešenia v oblasti rezidenčného developmentu,“ uviedol generálny riaditeľ YIT Slovakia Milan Murcko.

YIT_Manažment YIT.jpg
Vybraní členovia manažmentu YIT Slovakia s ocenením
 
Ocenenia za projekty aj prístup ku komunite
 
V októbri tohto roka YIT oslavuje 13 rokov svojho pôsobenia na Slovensku a za ten čas spoločnosť potvrdila, že fínsky mestotvorný prístup k bývaniu má svoje miesto aj v slovenskej metropole. Punc kvality potvrdzujú viaceré ocenenia pre jednotlivé projekty, ako napr. Stavba roka pre Pradiareň 1900 a projekt STEIN2, I.CON.A pre Pradiareň 1900 a Innovation Award pre NUPPU Hyasintti. „Naše projekty sú to, cez čo nás vníma väčšina verejnosti. Mám ale nesmiernu radosť z ocenení, ktoré vyzdvihujú náš prístup ku komunite a k zamestnancom. Tí nás svojimi hlasmi opakovane zvolili za najatraktívnejšieho zamestnávateľa v kategórii stavebníctva. Práve tieto ocenenia sú pohonom, ktorý nás motivuje ísť stále vpred. Ďakujem všetkým svojim kolegom, ktorí toto nadšenie pre kvalitný rozvoj mesta s nami zdieľajú,“ uzatvára Milan Murcko.