• SK Articles
  • 30.1.2023

Právoplatné územné rozhodnutie pre ZWIRN 2

Projekt ZWIRN, ktorý sa úspešne buduje v bratislavskom Ružinove a jeho 1. fáza sa už blíži k dokončeniu, získal ďalšie dôležité povolenie. Právoplatné územné rozhodnutie získala etapa ZWIRN 2, ktorá v oficiálnej povoľovacej dokumentácii nesie názov „Polyfunkčný súbor BCT 2, bytové domy“.

 
Mestská časť Bratislava-Ružinov v týchto dňoch vydala územné rozhodnutie pre blok bytových domov ZWIRN 2, ktorý sa v projekte bude realizovať ako tretí v poradí. Vo výstavbe sú už totiž bloky ZWIRN 1, ktorého stavba sa v súčasnosti finalizuje, a ZWIRN 3 spolu s administratívnou budovou ZWIRN Office. ZWIRN 2 prinesie do lokality ďalších 384 bytových jednotiek na maximálne 11 podlažiach a takmer 625 parkovacích miest v podzemnej garáži a 14 parkovacích miest na povrchu. Celá štvrť sa tak doplní o ďalšie kvalitné mestské bývanie aj priestory na dvore určené na stretávanie a trávenie voľného času. Súčasťou parteru budú ako v ostatných blokoch taktiež priestory pre občiansku vybavenosť.
 
Celé znenie Územného rozhodnutia nájdete na úradnej tabuli stavebného úradu mestskej časti Ružinov a v jej elektronickej verzii na webovej stránke https://www.ruzinov.sk/sk/uradna-tabula.