• SK Articles
  • 27.4.2022

ZWIRN 3 má stavebné povolenie, napreduje aj administratívna časť

Spoločnosť YIT Slovakia získala právoplatné stavebné povolenie pre ďalšiu etapu projektu ZWIRN v srdci bratislavského Ružinova. V blízkej budúcnosti tak zaháji výstavbu ďalších rezidenčných blokov v etape ZWIRN 3, ako aj administratívnej budovy ZWIRN OFFICE, ktorá bude výškovou dominantou tejto štvrte.

 

ZWIRN 3 s právoplatným stavebným rozhodnutím

Stavba prvého rezidenčného bloku projektu ZWIRN, ktorý je vo výstavbe od jesene roku 2020 pod názvom ZWIRN 1, úspešne napreduje. Bližšie k výstavbe je už aj blok ZWIRN 3, ktorý získal právoplatné stavebné povolenie. S výstavbou spoločnosť YIT Slovakia plánuje začať čo najskôr, plánovaný termín kolaudácie je apríl v roku 2025.

ZWIRN 3 prinesie spolu 195 ubytovacích jednotiek – 155 bytov a 40 apartmánov. Tieto sa budú nachádzať v šiestich vchodových blokoch, ktoré sa budú líšiť svojou výškou a počtom podlaží od 5 až po 8. V prízemí každého bloku sa budú nachádzať aj retailové prevádzky. Parkovanie zabezpečí 460 parkovacích miest v trojpodlažnej podzemnej garáži, kde budú zároveň umiestnené aj pivničné kobky. Pivnica prináleží ku každému bytu či apartmánu a je zahrnutá v cene.

K štandardnej vybavenosti bytov v etape ZWIRN 3 budú patriť aj drevené podlahy, interiérové dvere, obklady, dlažba a sanita, okná s izolačným trojsklom a hliníkovými profilmi. Súčasťou bude aj stropné chladenie a podlahové kúrenie, exteriérové žalúzie a videovrátnik. Dokončenie tejto etapy je naplánované v prvej polovici roka 2025. Pre veľký záujem developer oslovuje záujemcov o byty v projekte ZWIRN na základe databázy záujemcov prihlásených cez kontaktný formulár.

„Naši klienti oceňujú kvalitu architektúry aj vysoký štandard vybavenia, ktorý im v našich projektoch prinášame. Teší nás záujem o projekt ZWIRN, ktorý v obľúbenej lokalite odkazuje na tradíciu príjemného bývania okolo vnútroblokov a zároveň spĺňa všetky nároky na moderné bývanie v súčasnosti,“ hovorí Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT Slovakia.

Aj v etape ZWIRN 3 vznikne dvor vo vnútrobloku, ktorý bude slúžiť obyvateľom i zamestnancom administratívnej budovy ZWIRN OFFICE a bude aj verejne prístupný. Bude tak ideálnym miestom na trávenie voľného času, ale aj obednú prestávku či stretnutie po náročnom pracovnom dni.

 

ZWIRN OFFICE – moderné kancelárie blízko centra mesta

Popri troch rezidenčných blokoch projektu ZWIRN vyrastie na rohu Košickej a Svätoplukovej ulice aj nová dominanta – ZWIRN OFFICE. 12-poschodová budova poskytne viac ako 9000 m2 kancelárskych priestorov pre klientov, ktorí si svoju novú kanceláriu môžu kúpiť do vlastníctva. Keďže YIT Slovakia si uvedomuje aj potrebnosť malých kancelárií, v projekte si je možné kúpiť kanceláriu už od 27 m2.

„Veľmi nás teší, že momentálne si už približne tretina priestorov našla svojich majiteľov. Zástupcovia firiem, ktoré si v projekte kúpili svoje budúce priestory, oceňujú, že sa môžu stať súčasťou zmiešanej štvrte. V ZWIRNe sa bude spájať dostupnosť služieb a pracovných príležitostí s moderným prostredím a príjemným bývaním,“ dopĺňa Milan Murcko.

Budova sa tiež bude vyznačovať vysokými technickými štandardmi, okrem iného inteligentným riadiacim systémom budovy (BMS) a komplexným bezpečnostným a monitorovacím systémom. Na prízemí bude k dispozícii recepcia, parkovanie zabezpečí 163 parkovacích miest v podzemí. Plánovaná je aj zdieľaná pobytová terasa s výhľadom na hlavné mesto na 7. podlaží. Príjemné pracovné prostredie pomôžu vytvoriť otvárateľné okná, ktoré zabezpečia aj dostatok denného svetla. Výhodou pre zamestnancov popri skvelej polohe a výbornej dostupnosti bude aj dostupnosť služieb a obchodných prevádzok v parteri všetkých rezidenčných blokov areálu ZWIRN.