• SK Articles
  • 3.10.2022

Turnaj v šachu pre hráčov so zdravotným postihnutím v priestoroch YIT v Pradiarni 1900

Sme radi, že sme mohli poskytnúť priestory a našu pohostinnosť Organizácii muskulárnych dystrofikov (OMD), ktorá tak v našej Pradiarni mohla zorganizovať druhý ročník „živého“ šachového rapid turnaja. S OMD spolupracujeme dlhodobo a už v minulosti sme im napríklad pomohli s rekonštrukciou ich sídla v bratislavskom Ružinove.

 

Účasť v turnaji bola otvorená pre hráčov registrovaných aj neregistrovaných vo FIDE (Medzinárodnej šachovej federácii) s preukazom ŤZP. Hralo sa 2 x 8 min. na partiu systémom „každý s každým, čierne biele“. Turnaj sa začal o 16:30 a o víťazstvo sa bojovalo takmer do 20. hodiny. Hoci kvôli rôznym okolnostiam a zdravotným obmedzeniam sa turnaja nakoniec mohli zúčastniť len 4 hráči, bojovali urputne až dokonca a každý chcel vyhrať. Svedčí o tom aj skutočnosť, že nebola ani jedna remíza.

 

šach 2.jpg

 

Turnaj sa odohral v priateľskej a šachu dôstojnej atmosfére, k čomu veľmi prispeli samotní hráči, ale taktiež rozhodca turnaja Michal Vrba. Bolo vidieť, že šachu nielen rozumie, vie ho hrať, ale aj ľudsky a empaticky vie hráča usmerniť, poradiť.

Hráči aj organizátori si užili aj pobyt v priestoroch našej Pradiarne, kde sme pre nich prichystali aj občerstvenie a na záver sme im venovali vecné ceny.  

 

šach 3.jpg

šach 4.jpg