• SK Articles
  • 15.11.2022

Čo prinesie ZWIRN susedom a novým obyvateľom?

Projekt ZWIRN svojím charakterom nadväzuje na ružinovskú tradíciu vnútroblokov s dobrými susedskými vzťahmi a prináša pre pôvodných i nových obyvateľov to najlepšie, čo budúcnosť ponúka. Okrem moderných bytových domov, ktoré rešpektujú pôvodný štýl štvrte, vzniknú nové verejné priestranstvá, kde budú všetci vítaní.

 
„Vytvárame tzv. „urbanizmus s ľudskou mierkou“ – v tradičnej blokovej zástavbe budujeme znovu miesta, ktoré budú slúžiť všetkým obyvateľom. Kde sa budú cítiť dobre aj pôvodní usadlíci aj noví obyvatelia a aj príležitostní návštevníci. Na dvore či na námestí sa všetci spolu môžu stretávať a cítiť dobre. ZWIRN bude dobrým susedom,“ hovorí Adam Filo, projektový manažér projektu ZWIRN.
 
Celá štvrť v okolí ZWIRNu je veľmi obľúbená, svoje si tu nájdu rodiny s deťmi, mladí ľudia, ale aj najstarší obyvatelia. Nemusia sa nikdy cítiť sami, na dvore vždy stretnú niekoho známeho. Mamičky s deťmi na detských ihriskách tvoria malé komunity. Zmeny, ktorými lokalita prechádza, obyvatelia vnímajú veľmi pozitívne, keďže aj pri budovaní nových objektov sa snažíme zachovať pôvodný ráz štvrte, nezabúdať na zeleň a najmä priestory pre stretnutia alebo oddych a relax po práci alebo kedykoľvek počas dňa.
 
„ZWIRN bude živá zóna, kde vzniknú zelené vnútrobloky, kde budú kvalitné priestory a všetky služby a funkcie na to, aby sa tu človek cítil spokojný. ZWIRN tak naplní ideu zmiešaných štvrtí vďaka bezprostrednej blízkosti služieb i administratívy,“ dodáva Adam Filo.
 
Čo nám o nových zmenách v lokalite povedali susedia z blízkeho okolia?