• SK Articles
  • 2.8.2021

YIT spúšťa predaj jedinečného projektu pre mladých

Spoločnosť YIT Slovakia spúšťa predaj ďalšej etapy projektu NUPPU s názvom Magnolia 1. Na rozdiel od predchádzajúcich etáp sa Magnolia 1 bude predávať nielen v štandarde, ale už aj s čiastočným vnútorným vybavením. Bude to taktiež prvá etapa, kde budú vo veľkej miere využité prefabrikované konštrukčné prvky, ktorých využitie stavbu urýchli a prinesie viacero ďalších výhod. Okrem zariadenia v interiéri budú môcť majitelia apartmánov tejto etapy taktiež využívať všetky benefity tohto obľúbeného ružinovského projektu – centrálny dvor, služby carsharingu, balíkoBox či nabíjacie stanice pre elektromobily. Predpokladaný termín kolaudácie etapy Magnolia 1 je v polovici roka 2023.

Apartmány už aj s čiastočným vybavením

1- až 4-izbové apartmány v etape Magnolia 1 budú dostupné už s kuchynskou linkou, vstavanými skriňami i osvetlením, čo novým majiteľom značne uľahčí zariaďovanie. Obyvateľom bude slúžiť aj spoločná práčovňa v prízemí. V tejto etape projektu NUPPU sa na 8 podlažiach bude nachádzať 95 apartmánov. Parkovanie zabezpečia parkovacie miesta v garáži aj pred objektom, štandardom sú už aj parkovacie miesta pre motorky.
 
Co-workingový priestor aj zeleň v parku

V každej etape komplexu NUPPU je praktická spoločenská miestnosť – klubovňa, ktorá sa bude nachádzať aj na prízemí etapy Magnolia 1. Keďže sa predpokladá záujem najmä zo strany mladších osôb, tomu bude táto klubovňa prispôsobená a bude zariadená ako co-workingový priestor, ktorý bude možné čo najviac využívať na prácu.

Takmer dvojhektárový dvor, ktorý poskytuje široké možnosti na trávenie voľného času, je najväčším komunitným priestorom v projekte. Je to miesto, kde sa dá relaxovať vďaka oddychovým zónam, venčiť domáceho miláčika či športovať. Nájde sa tu zároveň miesto na rodinný piknik alebo grilovačku s priateľmi. Dvor sa rozrastal postupne s každou novou etapou a čoskoro bude finálne dokončený.

„Komplex NUPPU poskytuje svojim obyvateľom kvalitné bývanie, ale aj priestory na relax a oddych na veľkorysom dvore plnom stromov, lavičiek, ale aj športovísk a rôzneho vybavenia. Som presvedčený, že obyvatelia ďalšej etapy sa potešia aj komunite, ktorá v projekte už dlhší čas úspešne funguje,“ hovorí Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia.
 
Najmodernejšia forma prefabrikácie

Významnou novinkou vo výstavbe tejto časti projektu bude využitie prefabrikovaných stavebných prvkov. Od 3. nadzemného podlažia budú nosné steny stavby kompletne budované z hotových prefabrikovaných dielov, aké na Slovensku ešte neboli použité. Spoločnosť YIT Slovakia na ich vývoji spolupracovala so spoločnosťou Váhostav, ktorá poskytla svoje know-how z priemyselných stavieb. Využitie prefabrikovaných dielcov urýchli stavebný proces a zároveň zvýši aj kvalitu a presnosť stavby, keďže prefabrikované steny sa vyrábajú v hale, kde ich výroba nepodlieha poveternostným podmienkam. Použitý materiál je čistý železobetón, neobsahuje škvarové prímesi typické pre „panelákovú“ výstavbu z minulosti a stavebné dielce sa budú vyznačovať aj väčšou tuhosťou. Výhodou pre budúcich obyvateľov budú taktiež už prefabrikované stupačky, čo zníži prenos hluku v projekte. Samozrejme, celý nový produkt vyhovuje všetkým technickým, požiarnym aj akustickým normám.

Využitie prefabrikácie preukázateľne znižuje aj uhlíkovú stopu stavby. Vďaka priemyselnej výrobe vznikne menej odpadu, na stavbe bude vykonávaných menej mokrých procesov a zároveň bude na stavenisku potrebný menší počet pracovníkov. S tým automaticky súvisí aj menší priestor pre ľudské chyby a zvyšuje sa bezpečnosť na stavbe.

„Našou stratégiou je hľadať udržateľné riešenia v stavebníctve, preto sa snažíme na Slovensko prinášať energeticky hospodárne koncepty s čo najnižšou ekologickou stopou. Som rád, že teraz môžeme predstaviť ďalšiu novinku, ktorá využíva inovatívne postupy a udržateľnejšie technológie a prináša nový dostupný koncept aj pre mladých prvokupujúcich,“  dodáva Milan Murcko.   

 

Viac informácií o etape Magnolia 1 nájdete na tejto webovej stránke.