• SK Articles
  • 14.4.2021

YIT Slovakia spúšťa predaj bytov v ďalšej etape komplexu NUPPU

Bytový komplex NUPPU v bratislavskom Ružinove pomaly nadobúda svoju finálnu podobu. Spoločnosť YIT Slovakia v týchto dňoch spúšťa predaj bytov v ďalšej etape s názvom JUNIPERUS. Aj táto 9. etapa projektu NUPPU poskytne budúcim obyvateľom kvalitné byty s praktickými dispozíciami a výhodnú lokalitu s výbornou dostupnosťou. Okrem toho budú mať noví majitelia bytov v tomto projekte k dispozícii veľkorysý dvor priamo pod oknami, ktorý sa postupne rozrastal od prvej etapy projektu a dnes už slúži všetkým obyvateľom. Kolaudácia 9. etapy sa očakáva v druhom štvrťroku 2023.

Pomyselnú botanickú záhradu v bratislavskom Ružinove, v ktorej už vyrástli LILJA (ľalia), TULPPAANI (tulipán), RUUSU (ruža), JASMIINI (jazmín), HYASINTTI (hyacint), ORKIDEA (orchidea), HORTENSIA (hortenzia) a THUJA (tuja), rozšíri ďalší bytový dom s názvom JUNIPERUS (borievka). Okrem 4. etapy s názvom JASMIINI majú ostatné bytové domy v projekte mnoho spoločného, jasne ich však odlišujú nielen názvy, ale i farba fasády. 9. etapa budúcim obyvateľom prinesie na 8 podlažiach 98 bytových jednotiek a 1 nebytový priestor. Jedno- až štvorizbové byty majú rozlohu 37,09 až 99,87 m2 a každý z nich disponuje balkónom, loggiou alebo terasou a tiež vlastnou pivničnou kobkou. Ceny bytov sa pohybujú v rozpätí od 132 509 do 380 810 eur s DPH. Súčasťou bytového domu bude i garážový dom s 91 parkovacími miestami. Noví obyvatelia sa do svojich vysnívaných domovov v deviatej etape NUPPU budú môcť nasťahovať v druhom štvrťroku 2023.

yit_komplex-nuppu_dvor-2.jpg

Zeleň, relax aj možnosť vybrať si aktivity na dvore

Spoločnosť YIT kladie dôraz nielen na kvalitu samotných svojich projektov, ale aj ich citlivé začlenenie do okolitého prostredia. Od začiatku transformácie bývalého priemyselného areálu, na ktorom celý ružinovský komplex vyrástol, kládla preto dôraz na svoju nosnú filozofiu riešenia lokality, ktorou je bývanie v zeleni. V území sa tak podarilo vytvoriť dvojhektárový dvor s množstvom zelene, mobiliárom či športovým vybavením, ktoré slúži všetkým obyvateľom komplexu NUPPU. S každou etapou sa rozrastajú a postupne budujú 3 zóny dvora určené na rôzne druhy aktivít: spoločenská, aktívna a tichá zóna. Takéto rozdelenie dvora zohľadňuje potreby všetkých obyvateľov vrátane detí aj seniorov. Každý si môže nájsť miesto pre svoje preferované aktivity či koníčky, je tu však aj dostatok miesta na oddych a relax. Pre najmenších už slúžia 2 ihriská, pre staršie deti a mládež zase aktívne a work out zóny aj s bežeckou dráhou pre športujúcich obyvateľov. Pre domácich miláčikov je určený samostatný oplotený výbeh. Ďalšie zaujímavé miesta na veľkorysom dvore sú poprepájané voľnými plochami so zeleňou. Najmä v lete je vyhľadávanou časťou parku zóna s kamennými grilmi. Obyvatelia tu môžu využiť grilovacie náradie, ktoré je pre nich k dispozícii v spoločných klubovniach v ich bytových domoch.  

nuppu_kolaz-1_dvor-2.jpg

Poslednou časťou dvora, ktorá ho celkom dotvorí, bude upravená podoba námestia doplnená o prírodné chodníky so značnou výsadbou stromov tak, aby sa zabezpečilo prirodzené rozšírenie a predĺženie centrálneho parku a vybudovala sa aj tichá, pokojná časť. V rámci tejto plochy je naplánované umiestnenie mobiliáru na sedenie, ako aj prvkov určených na čítanie či rozhovory. Cieľom je vytvoriť príjemný oddychový priestor s množstvom aktivít na pohodové trávenie času pre všetkých obyvateľov NUPPU – jednotlivcov, rodiny, všetkých susedov a priateľov.

„Verejné priestranstvo pred či za domom je mimoriadne dôležitá vec. Je tým miestom, kde sa susedia môžu stretnúť, porozprávať, dobiť energiu. Kvalita života v takom bytovom dome je podstatne vyššia ako inde, preto sme radi, že sa nám podarilo realizovať tento zámer v bytovom komplexe NUPPU a že už takmer hotový dvojhektárový dvor môže slúžiť všetkým jeho obyvateľom,“ hovorí Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia, a. s.

nuppu_kolaz-2_dvor-2.jpg

Služby aj najnovšie technológie pre obyvateľov

Okrem priestorov na trávenie voľného času vonku na dvore, obyvateľom je na prízemí každého bytového domu k dispozícii spoločenská miestnosť – klubovňa. Slúžiť môže na rôzne oslavy, stretávanie sa susedov a priateľov, môže tam byť detský kútik či priestor a vybavenie na cvičenie. Funkcie a vybavenie klubovní si obyvatelia totiž prispôsobujú svojim preferenciám a potrebám sami hlasovaním v klientskej aplikácii YIT PLUS.  

Spoločnosť YIT prináša svojim klientom a obyvateľom komplexu NUPPU aj ďalšie užitočné služby a inovácie. Okrem už dlhšie fungujúceho obľúbeného BalíkoBOXu a využívania zdieľaných áut v službe carsharing je to aj technologický balíček so senzormi, ktoré zvyšujú bezpečnosť bytov a robia bývanie príjemnejším. Pre priaznivcov ekodopravy sú už tiež pripravené 2 dobíjacie stĺpiky v rámci nabíjacej stanice pre elektromobily –  každý stĺpik obsluhuje 2 státia pre autá, naraz sa teda môžu dobíjať 4 autá.

„V našich projektoch venujeme veľkú pozornosť nielen bytom, ale aj tomu, čo obyvatelia nájdu v bezprostrednom okolí svojho bývania. Kde je to možné a žiaduce, venujeme sa aj úpravám cestných komunikácií a ďalších priestranstiev. Naším poslaním je budovať ucelené mestské štvrte s potrebnou vybavenosťou, obchodnými priestormi i areálmi pre oddych a relax, v ktorých sa budú formovať komunity a budovať priateľské susedské vzťahy,“ vysvetľuje generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia Milan Murcko.

YIT_Klubovňa v bytovom dome komplexu NUPPU_small.jpg