• SK Articles
  • 16.12.2021

Spoločnosť YIT Slovakia pripravuje ďalšiu etapu komplexu NUPPU

Spoločnosť YIT neustále napreduje s výstavbou rezidenčného komplexu NUPPU v bratislavskom Ružinove. Ako ďalšie pribudnú 2 menšie budovy pod názvom Asteri a s dokončením týchto domov sa ukončia aj práce na veľkorysom dvore, ktorý patrí k hlavným benefitom pre obyvateľov v projekte. Asteri prinesie spolu 78 apartmánov, kolaudácia objektov sa očakáva pred koncom roka 2023.

Etapa Asteri bude pozostávať z dvoch 8-podlažných budov a výškovo tak nadviaže na predchádzajúce etapy, hoci objekty budú menšie. Záujemcovia majú odteraz možnosť zakúpiť si niektorý zo 78  1- až 4-izbových apartmánov. Súčasťou každého bude balkón alebo terasa, k vybraným apartmánom taktiež aj pivničná kobka už zahrnutá v cene. Okrem nového bývania pribudne v komplexe 32 parkovacích miest umiestnených v otvorenej garáži na prízemí a ďalšie parkovacie miesta na vonkajších plochách. V apartmánoch na 8. podlaží bude vetranie zabezpečované pomocou rekuperačných jednotiek, čo  zvyšuje kvalitu vnútorného prostredia, šetrí energiu vďaka spätnému získavaniu tepla a zabraňuje vzniku nadmernej vlhkosti v dome.

 

Najobľúbenejšou časťou komplexu pre obyvateľov je dvojhektárový dvor, ktorý im poskytuje široké možnosti na trávenie voľného času so susedmi a priateľmi. Je to miesto, kde sa dá relaxovať vďaka oddychovým zónam, venčiť domáceho miláčika, športovať a kde sa deti môžu bezpečne hrať na ihriskách. Nájde sa tu zároveň priestor pre rodinný piknik alebo grilovačku. Park sa rozrastá postupne s každou novou etapou a s etapou Asteri bude finálne dokončený. Po návrate z dvora či pobytu v prírode budú mať obyvatelia dvoch nových budov taktiež k dispozícii priestory v prízemí, kde môžu pohodlne očistiť svoj bicykel alebo osprchovať svojho domáceho miláčika, aké sa nachádzajú aj v ostatných bytových domoch NUPPU.

 

„Komplex NUPPU patrí v Bratislave k obľúbeným rezidenčným projektom, pretože od prvej etapy poskytuje svojim obyvateľom kvalitné bývanie, ale aj kvalitné verejné priestory pred a za domom v podobe priestranného a bohato vybaveného dvora, ktorý všetkým obyvateľom slúži na relax a oddych,“ hovorí Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia.

 

Spoločnosť YIT prináša svojim klientom a obyvateľom komplexu NUPPU aj ďalšie užitočné služby a inovácie. K výhodám pre obyvateľov v etape Asteri budú patriť všetky benefity, ktoré už dnes slúžia obyvateľom tohto komplexu. Ružinov je pokojná mestská časť s výbornou dostupnosťou do centra mesta a ďalších častí Bratislavy. Obyvateľom už slúži zastávka mestskej hromadnej dopravy Grófska niva, ktorá im uľahčuje každodenné dochádzanie do práce či za voľným časom. Kto nemá vlastné auto, môže využiť službu carsharingu, ktorá je prvou rezidenčnou službou na zdieľanie automobilov v rámci Bratislavy. Pre majiteľov elektromobilov sú k dispozícii 2 nabíjacie stanice pre 4 autá. Priamo v komplexe sa nachádza balíkoBOX a v blízkej dostupnosti obyvatelia nájdu všetku občiansku vybavenosť a potrebné služby.

„Som presvedčený, že obyvatelia ďalšej etapy si svoj nový domov obľúbia vďaka početným benefitom, ale najmä vďaka komunite, ktorá v projekte už dlhší čas úspešne funguje,“ uzatvára Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia.