• SK Articles
  • 5.7.2021

NUPPU Hyasintti s ocenením Innovation Award 2021

V prvom ročníku ocenenia Innovation Award získala etapa Hyasintti rezidenčného komplexu NUPPU v bratislavskom Ružinove ocenenie v kategórii Inovatívny projekt. Odbornú porotu zaujalo využívanie dátového prostredia na platforme Dalux pri výstavbe aj odovzdávacom procese nehnuteľnosti klientom.

 
Redakcia časopisu Eurostav s myšlienkou podporovať inovatívne projekty, osvetu a vzdelávanie v oblasti inovácií v architektúre a vo výstavbe na Slovensku udelila tento rok po prvýkrát cenu Innovation Award za inovácie v priemysle. 5-členná odborná porota, zložená z nezávislých odborníkov pôsobiacich v oblasti architektúry, výstavby a inovácií, vyberala z prihlásených produktov či riešení v dvoch kategóriách: Inovatívny produkt a Inovatívny projekt. A práve v kategórii Inovatívny projekt, ktorá je určená projektom, pri ktorých sa aplikovali inovatívne materiály, technológie, digitálne nástroje či postupy výstavby, získala ocenenie etapa s názvom Hyasintti  projektu NUPPU od YIT Slovakia.
 
NUPPU-fullres-149.jpg
 
Cieľom Innovation Award je oceniť také produkty a systémy navrhovania či výstavby, ktoré inovujú zaužívané postupy a posúvajú celý stavebný priemysel na úroveň rozvoja ostatných priemyselných odvetví. Takýmto systémom je aj Dalux, ktorý spoločnosť YIT využila v celej realizácii NUPPU Hyasintti. Systém Dalux umožňuje kompletnú digitálnu komunikáciu s dodávateľmi stavby aj klientmi a udržiava analytický prehľad v celej dokumentácii projektu, formulároch aj v informáciách o plnení pracovných úloh.  
 
yit_rollup.jpg
 
Projekt NUPPU vyrastá medzi ulicami Mlynské nivy – Hraničná už od roku 2016 a za ten čas pretvoril schátrané územie bývalého dopravného depa na živú štvrť. Bytové domy tohto rezidenčného komplexu majú podobnú kompozíciu, no predsa je každý originálny. Aj keď každá etapa projektu sa svojím názvom drží kvetinovej tematiky, líšia sa farbou a fínskym názvom kvetu. Doteraz bolo skolaudovaných 5 etáp, vo výstavbe sú ďalšie 2 a v apríli tohto roka bol spustený predaj bytov už v deviatej naplánovanej etape. Spolu vznikne v NUPPU celkom viac ako 1000 ubytovacích jednotiek. Hlavným benefitom pre obyvateľov komplexu je rozsiahly 2-hektárový dvor priamo pod oknami, ktorého súčasťou sa postupne stávajú ihriská pre najmenších aj pre staršie deti, oplotený výbeh pre psy, work out zóny pre mládež, ako aj gril zóna a voľné plochy so zeleňou pre pikniky, grilovačky a príjemné letné posedenia. Zeleň a oddychové zóny budú po skončení projektu tvoriť viac ako tretinu jeho celkovej plochy.
 
Viac o projekte NUPPU a aktuálnej ponuke bytov:
https://www.yit.sk/predaj-bytov/bratislava/ruzinov/nuppu 
 
IMG-10049.jpg