• SK Articles
  • 19.2.2020

YIT Slovakia spúšťa predaj siedmej etapy úspešného projektu NUPPU

Spoločnosť YIT Slovakia dnes spustila predaj už siedmej etapy úspešného ružinovského projektu NUPPU. Nová etapa bude opäť niesť kvetinový názov – Hortensia. Rovnako ako predchádzajúca šiesta etapa tiež ponúkne 98 bytových jednotiek na 8 podlažiach. Budúci obyvatelia 7. etapy sa do svojich bytov nasťahujú približne v lete 2022 a nadviažu na rozrastajúcu sa komunitu, ktorá v NUPPU rastie už od prvej etapy.

Vizualizácia siedmej etapy projektu NUPPU

Centrálny park prepojí aktívnych ľudí bez ohľadu na vek

Projekt NUPPU vyrastá medzi ulicami Mlynské nivy – Hraničná už od roku 2017 a za ten čas pretvoril schátrané územie bývalého dopravného depa na živú štvrť. S obyvateľmi každej ďalšej skolaudovanej etapy sa rozrastá komunita mladých rodín, aktívnych párov aj jednotlivcov, ktorí sa združujú okolo centrálneho parku. Na ploche s rozlohou 2 hektáre postupne pribúdajú športoviská, detské ihriská, grilovacia zóna či bežecká dráha. Tieto a ďalšie funkcie ocenia aj noví majitelia bytov 7. etapy. Tá ponúkne takmer stovku 1- až 4-izbových bytov v 8-podlažnom bytovom dome. Vyznačovať sa bude pre hortenzie typickou bledomodrou farbou, ktorá zvýrazní balkóny a časti priečelia budovy.  

Súčasťou každého bytu je balkón, lodžia alebo terasa, rovnako ako aj pivničná kobka už zahrnutá v cene. Dnes už typickým prvkom projektu NUPPU, ktorý doplní aj siedmu fázu projektu, je aj praktická spoločenská miestnosť – klubovňa. Tá obyvateľom umožní zorganizovať rodinné oslavy či poskytne priestor pre zábavu detí, ktoré budú vyrastať pod spoločnou strechou. Aj vďaka tomu tak môže dochádzať k stretnutiam susedskej komunity pri aktivitách, v ktorých nájdu spoločné záujmy – či už to bude zdobenie veľkonočných vajíčok, spoločné jarné presádzanie izbových rastlín alebo večerná hodina jogy.

YIT_NUPPU_klubovna.jpg

Klubovňa v druhej fáze projektu NUPPU

Možnosti pre priaznivcov ekodopravy

Svojim obyvateľom NUPPU Hortensia ponúkne 127 parkovacích miest umiestnených v podzemnom a nadzemnom parkovacom dome. Vlastniť auto ale vzhľadom na výborné dopravné prepojenia nebude podmienkou. Dobrá dopravná dostupnosť tak nebude výsadou iba majiteľov áut, ale aj priaznivcov alternatívnych spôsobov dopravy. „Ružinov vyhľadávajú mnohí naši zákazníci pre jeho pokojný charakter, ale tiež výbornú dostupnosť do centra mesta a ďalších častí Bratislavy. Už na jar vybudujeme novú autobusovú zastávku, ktorej spustenie aktívne riešime s Dopravným podnikom Bratislava a ktorá prepojí NUPPU s ružinovskou radiálou. Pre priaznivcov ekodopravy budú určené aj nabíjacie stanice pre elektromobily či služba carsharing, ktorá je prvou rezidenčnou službou na zdieľanie automobilov v rámci Bratislavy a obyvatelia prvých etáp NUPPU ju úspešne využívajú od jesene minulého roka,“ vysvetľuje Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia.

yit_nuppu_carsharing-2.jpg

Carsharing, ktorý developer na jeseň spustil pre všetkých obyvateľov NUPPU

Najnovšie technológie nielen pre kancelárske budovy, ale aj pre bývanie

Od uplynulého roka YIT v projekte NUPPU ponúka v spolupráci so Slovenskou poštou aj populárny balíkoBOX, ktorý umožňuje majiteľom bytov vyzdvihovanie zásielok takmer v papučiach. Popritom developer plánuje aj prvé inovácie v rámci internetu vecí (Internet of things), ktorý bol doposiaľ výsadou najmä administratívnych projektov. Úvodný inteligentný technologický balíček bude zahŕňať tri senzory a má zvýšiť bezpečnosť bytov a urobiť bývanie príjemnejším. Jeden užívateľom povie, kedy majú plnú poštovú schránku, ďalší, keď sa im niekto pokúsi vykradnúť pivnicu, a tretí kontroluje dvere do bytu. Senzory v rámci balíčka „Bezpečnosť“ by sa postupne mohli stať súčasťou štandardu NUPPU od šiestej etapy. Do budúcnosti sa chce developer zaoberať aj vnútorným komfortom v bytoch, ktoré bude navigovať majiteľov bytov tak, aby správne vetrali a mali zdravé prostredie bez plesní. Okrem toho pripravujú aj balíček „spotreba“, ktorý dokáže kontrolovať spotrebu vody alebo energií a porovnať ju s priemerom bytového domu. Po čase by tiež mohol pribudnúť špeciálny balíček pre seniorov, ktorí bývajú sami. Senzory dokážu monitorovať pohyb, prudké pády alebo denný režim. Ak sa stane niečo nezvyčajné, pošlú správu príbuznému.

Viac informácií o projekte nájdete na http://www.yit.sk/predaj-bytov/nuppu