• SK Articles
  • 30.9.2020

YIT Slovakia novou službou prepojí svojich klientov so záujemcami o prenájom

YIT Slovakia od dnes okrem predaja bytov ponúka už aj byty na prenájom. Na svojich bytových projektoch v rámci Bratislavy spúšťa službu správy bytov. Tú poskytuje ako jeden z prvých bratislavských developerov. Nová služba ponúka kompletný balík pre prenájom bytov, a to pre prenajímateľov aj nájomníkov. Snaží sa tak svojich klientov odbremeniť od situácií, ktoré pri prenájmoch vznikajú a oberajú ich o čas a energiu. Či už je to zariaďovanie bytu a komunikácia s nájomníkom z pohľadu jeho majiteľa, alebo údržba bytu a riešenie opráv z pohľadu nájomníka. Pridelená kontaktná osoba operatívne rieši všetky záležitosti spojené s prenájmom a prepája tak obe strany.

 

Bratislava je pre investorov do nehnuteľností lákadlom

 

Aj keď sčítanie obyvateľov hlavného mesta prebehne až v budúcom roku, už dnes štatistiky mobilných operátorov hovoria, že počty ľudí s trvalým pobytom a tých, ktorí sa v meste počas týždňa pohybujú, sa pomerne zásadne líšia. Podľa rôznych interpretácií tak môže rozdiel medzi týmito dvoma údajmi predstavovať aj 20 %. To sú desiatky tisíc potenciálnych záujemcov o prenájom, a to aj napriek tomu, že Slovensko je v rámci Európy jedným z lídrov rebríčka bývania vo vlastnom oproti bývaniu v prenájme.

 

„V Bratislave máme za sebou už štyri projekty a tri ďalšie vo výstavbe. Aj keď väčšina našich klientov kupuje byt na bývanie pre seba a svoju rodinu, pre niektorých je investičnou príležitosťou. Keďže klientov sprevádzame aj po odovzdaní bytu, práve od nich sme počúvali záujem o zastrešenie krokov aj v súvislosti s prenájmom,“ vysvetľuje Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT Slovakia.

 

V prípade záujmu YIT zastreší aj vybavenie a zariadenie bytu na užívanie, takže je pripravený na prenájom ihneď po právoplatnosti kolaudácie. Prenajímateľom tiež nájde nájomníkov a postará sa o kompletnú správu bytu počas jeho prenájmu. „Za prenajímateľa tak zabezpečíme celú komunikáciu s nájomníkom, a to od bežnej administratívy cez vyúčtovanie energií až po vymknuté dvere či vytopenie susedov,“ dodáva Milan Murcko.

 

Služba pokryje aj nedostatočnú ponuku adekvátnych prenájmov

 

Prenajímatelia majú pri prenájmoch vlastné výzvy, záujemcovia o prenájom zas tie svoje. Ak aj byty v ponuke sú, záujemcov odrádza nízka kvalita zariadenia, opotrebovanosť či zlá komunikácia zo strany majiteľa bytu. Pre malých investorov je málokedy prenájom bytu primárnym živobytím, a preto mu nemôžu venovať nerušenú pozornosť. Mnohí investori byt prenajímajú aj z dôvodu, že ho kvôli dlhodobej relokácii pre prácu nevyužívajú a prenájom pokrýva obdobie, kým sú mimo mesta. „Takýto človek logicky nemôže byť prítomný na domovej schôdzi či riešiť pokazený vstupný zámok. V rámci tejto služby tak nájomníkom ponúkneme nielen kompletne vybavené byty či napríklad upratovanie, ale hlavne človeka, ktorý im zdvihne telefón,“ uzatvára Milan Murcko. Viac sa o službe prenájmu bytov dočítate na tejto stránke.