• SK Articles
  • 15.11.2019

Spoločnosť YIT Slovakia obnoví ďalšie územie v bratislavskom Ružinove

Spoločnosť YIT Slovakia plánuje revitalizáciu ďalšieho pozemku, ktorý sa nachádza v bezprostrednej blízkosti postupne rastúceho komplexu NUPPU na ulici Mlynské nivy.

Pôvodným vlastníkom pozemku v bratislavskom Ružinove bola donedávna spoločnosť Air Products Slovakia, s.r.o. Spoločnosť YIT Slovakia a.s. plánuje predmetné územie sceliť so susedným areálom NUPPU a tým vytvoriť kompaktné územie, a tak hodnotnou architektúrou nadviazať na predchádzajúcu zástavbu NUPPU I. - III. V súčasnosti prebieha proces výberu architekta, ktorého úlohou bude nájsť tú najvhodnejšiu formu pre umiestnenie kvalitného bývania vrátane vhodnej občianskej vybavenosti, ktorá ideálne doplní projekt NUPPU a ešte viac zatraktívni túto vyhľadávanú lokalitu.

 

Začiatok výstavby na pozemku s rozlohou 3 676 m2 je naplánovaný najskôr na rok 2022. Spoločnosť YIT Slovakia a.s. realizuje spomínanú akvizíciu pozemku na ulici Mlynské nivy prostredníctvom spoločnosti Nuppu Housing, s.r.o., ktorá je joint venture spoločností YIT Slovakia a.s. a RSJ Investment SICAV, a.s.