• SK Articles
  • 24.6.2019

Jaroslav Janíček z YIT Slovakia víťazom prestížnej ankety CFO roka

Víťazom súťaže týždenníka TREND a CFO Clubu o najlepšieho finančného riaditeľa – CFO roka 2018 – sa stal Jaroslav Janíček. Odborným garantom tohtoročnej súťaže bola spoločnosť KPMG.

Jaroslav Janíček pôsobí na pozícii člena predstavenstva a finančného riaditeľa vo YIT Slovakia od roku 2015. Vytvoril a úspešne aplikoval nové modely financovania developmentu. Ich základom sú partnerstvá so spoluinvestormi a zakladanie Joint Ventures, ktoré umožňujú lepšie využitie kapitálu od materskej spoločnosti a rýchlejšiu návratnosť investícií.

J. Janíček momentálne s finančnými investormi tiež intenzívne rieši otázku, ktorá trápi celý realitný trh – hľadá funkčný model nájomného bývania, ktorý by bol výhodný pre investora, developera i nájomcu bytu. Ďalším z jeho strategických cieľov je rozvoj komerčného developmentu, ktorý by sa mal stať popri rezidenčnom developmente druhým základným pilierom biznisu YIT Slovakia.

Súťaž CFO roka už jedenásť rokov hľadá a oceňuje finančných riaditeľov, ktorí sa výrazne podieľajú na rozvoji svojich firiem a dosiahli mimoriadne výsledky. Férovosť a transparentnosť súťaže garantuje odborná komisia zložená z vedúcich manažérov spoločností BDO, Deloitte, EY, KPMG a PwC i profesných asociácií CFO Club a SAF.

Viac o CFO roka 2018 čítajte na cforoka.sk.

obr.jpg

Zdroj textu a fotografie: www.trend.sk