• SK Articles
  • 19.9.2017

YIT spúšťa predaj bytov v piatej etape projektu Tammi

Spoločnosť YIT Slovakia v týchto dňoch spúšťa predaj bytov v piatej etape projektu Tammi Dúbravka. Dva nové bytové domy nadviažu architektúrou a štýlom na predchádzajúce etapy tohto dúbravského projektu. Piata etapa prinesie spolu 128 bytov v dvoch samostatných objektoch, prepojených komunitným parkom. Predpokladaný termín kolaudácie je 3. štvrťrok 2019.

Široká paleta bytov na výber

V rámci piatej etapy, ktorá uzatvára projekt Tammi, vyrastú dva bytové domy: južnejší so 14 nadzemnými podlažiami vrátane dvoch ustúpených prinesie 86 bytových jednotiek, severnejší s 8 nadzemnými podlažiami bude obsahovať 42 bytov. V projekte si nájde vhodný byt každý záujemca, keďže v ponuke sú výmery od 28 až do 97 m2. Najviac sú pritom zastúpené dvoj a trojizbové byty. Cena bytov v projekte začína od 69 940 eur. Súčasťou piatej etapy je aj 149 garážových stojísk pre autá a 6 stojísk pre motorky, ako aj 35 exteriérových parkovacích miest pre verejnosť.

„Projekt Tammi priniesol do Dúbravky moderné a dizajnovo svieže bývanie v blízkosti kompletnej občianskej vybavenosti. Jeho obyvatelia na ňom oceňujú najmä variabilné dispozície a polohu v tesnom dotyku s prírodou. Na tento úspech chceme nadviazať piatou etapou, ktorá okrem bývania z kvalitných materiálov ponúkne aj samostatný zelený park vo vonkajšej oddychovej zóne. Budúci majitelia bytov sa môžu tešiť na priamy výhľad na Karpaty a množstvo zelene v okolí svojho nového bývania. Som presvedčený, že obyvatelia piatej etapy nájdu  v Dúbravke nový domov aj vďaka komunite, ktorá už dnes úspešne v tomto projekte funguje,“ vysvetľuje Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia.

Príroda a kompletná vybavenosť v dosahu

Zámerom developera pri projekte Tammi bolo ponúknuť obyvateľom bývanie len na skok od prírody. Preto YIT vybrala novú lokalitu na konci Dúbravky s minimálnou zastavanosťou a prispôsobila okoliu aj vybavenosť projektov. Každá etapa projektu Tammi má preto k dispozícii komunitné priestory pre stretávanie susedskej komunity. Zároveň architekt pamätal na prieluky, otvorené smerom k zeleni v okolí bytových domov. Preto projekt, ktorého príznačný názov znamená v preklade dub, dnes vyhľadávajú najmä mladí ľudia, ktorí majú radi prírodu a oceňujú komunitu ľudí s podobnými preferenciami.

Samotné byty v projekte Tammi sú typické dobrými dispozíciami. Architekt sa pri návrhu jednotlivých bytových jednotiek snažil rozdeliť priestory tak, aby boli maximálne priestorovo využiteľné. Preto aj 1- a 2-izbové byty ponúkajú dostatok miesta na úložné priestory bez toho, aby v byte prekážali. Plusom bytov v Tammi  je aj pivničná kobka zahrnutá v cene bytu.