• SK Articles
  • 8.6.2014

YIT Reding začína s výstavbou už druhého rezidenčného projektu v bratislavskej Dúbravke

Fínsky developer YIT Reding ohlásil začiatok výstavbu prvej zo štyroch fáz bytového komplexu TAMMI DÚBRAVKA v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Po úspechu rezidenčného projektu TARJANNE DÚBRAVKA, ktorého výstavba sa končí, ide už o druhý projekt YIT v jednej z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich bratislavských lokalít. Celková investícia predstavuje viac ako 26 mil. eur do roku 2018.

TAMMI DÚBRAVKA ponúkne v štyroch fázach spolu 315 atraktívnych a dostupných bytov pre rôznorodú klientelu od mladých dvojíc, cez rodiny s deťmi až po seniorov, vrátane priestorov pre občiansku vybavenosť a obchodné prevádzky. Projekt je zaujímavou alternatívou pre dlhoročných obyvateľov Dúbravky, ale aj záujemcov z okolitých mestských častí, ktorí preferujú bývanie mimo centrálnych mestských lokalít, ale s dobrou dopravnou dostupnosťou a občianskou vybavenosťou.

Projekt TAMMI DÚBRAVKA vyrastie na pozemku s rozlohou cca 2 hektáre, pričom viac ako štvrtinu z tejto plochy bude pokrývať zeleň. Začiatok výstavby 1. etapy je plánovaný na apríl 2014 s predpokladaným ukončením v októbri 2015. Prvá etapa prinesie spolu 98 bytových jednotiek rôznych veľkostí, pričom vo väčšej miere sú zastúpené najmä dvojizbové byty. S predpredajom plánuje developer začať už v priebehu niekoľkých týždňov.

Výstavba nasledujúcich etáp by mala  prebiehať postupne, s postupným dokončovaním v rokoch 2017 až 2018.

Mestskú časť Dúbravka považujeme vzhľadom na existujúce aj plánované projekty za lokalitu s vysokým rozvojovým potenciálom, čo potvrdzuje aj pozitívna odozva na náš prvý projekt TARJANNE DÚBRAVKA. Veríme, že projekt TAMMI DÚBRAVKA efektívne vyplní medzeru v ponuke cenovo dostupných bytov stredného štandardu v tejto mimoriadne atraktívnej lokalite, ktorá ešte získa výstavbou novej mestskej štvrte Bory. Jej výstavba  prinesie do tejto oblasti nové funkcie v podobe komerčných priestorov a bývania, a zároveň prispeje k zlepšeniu dopravnej dostupnosti vďaka predĺženiu trás verejnej dopravy,“ uviedol v súvislosti s ohlásením začiatku výstavby generálny riaditeľ YIT Reding Milan Murcko.

Názov TAMMI DÚBRAVKA, rovnako ako pri ostatných projektoch YIT v Bratislave, pochádza z fínskeho jazyka a znamená „dubový list“. Má pripomínať lokalitu projektu, keďže mestská časť Dúbravka údajne podľa jednej z povestí dostala svoje meno práve podľa dubových lesov, ktoré sa tu kedysi nachádzali.