• SK Articles
  • 13.1.2023

Nová škôlka v ružinovskom komplexe NUPPU

V našom komplexe NUPPU v bratislavskom Ružinove pribudla materská škola. Vo dvoch triedach nájde všetko potrebné na hranie a rozvoj spolu 35 detí z blízkeho okolia.

 
V celej prevádzke na prízemí rezidenčného bloku Jasmiini sa okrem tried nachádza aj jedáleň s prípravovňou jedla, kancelária pre administratívu, hygienické zázemie a šatne, čím poskytne štandardný komfort pre deti i zamestnancov.
 
„Filozofiou YIT je budovať lepšie prostredie pre život. Pri tvorbe budúcej podoby našich projektov sa preto zameriavame aj na to, čo obyvatelia nájdu mimo svojich bytov. To platí ako pre existujúcich obyvateľov danej lokality, tak pre budúcich majiteľov našich bytov. Naším poslaním je budovať ucelené mestské štvrte s potrebnou vybavenosťou, obchodnými priestormi i areálmi pre oddych a relax. Preto som rád, že sme do obľúbeného ružinovského projektu mohli priniesť ďalšiu z dôležitých funkcií,“ hovorí Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT Slovakia.
 
NUPPU-SKOLKA-EXT-NOV-fullres-106.jpg
 
Otvorenie tejto materskej školy v exponovanej mestskej časti ocenil aj jej starosta Martin Chren: „Vybudovanie tejto škôlky je ďalším dôkazom dôležitosti spolupráce samospráv a investorov, ktorí budujú nové developmenty často pre tisíce nových obyvateľov. Mestská časť nemá zdroje na to, aby budovala škôlky tempom, akým pribúdajú obyvatelia. Riešením je však práve spolupráca so stavebníkmi, ktorí tieto zariadenia vybudujú priamo ako súčasť výstavby a následne len za polovicu vynaložených prostriedkov ich odpredajú obci. Mestská časť tak ušetrí veľké množstvo peňazí a obyvatelia získajú škôlku doslova len pár krokov od miesta, kde bývajú.“
 NUPPU-SKOLKA-EXT-NOV-fullres-113.jpg