• Susedský život
  • 3.5.2017
  • 1881 pozretí

5 spôsobov ako sa spriateliť s novými susedmi

5 spôsobov ako sa spriateliť s novými susedmi
5 spôsobov ako sa spriateliť s novými susedmi

So zmenou bývania prichádza rad aj na budovanie nových sociálnych väzieb. Spoznávanie ľudí v neznámom prostredí však môže byť odstrašujúce aj pre extrovertov. Pre zapadnutie do davu môžete využiť klasické spôsoby, ale aj sociálne siete. Viete ktoré?

1. Pokiaľ ste športový fanúšik, navštívte miestny štadión. Viac sociálnych väzieb než sledovanie futbalového zápasu v obývačke vám prinesie aj sledovanie športového prenosu v blízkom bare. Skôr než začnete skandovať svojmu favoritovi sa však uistite, priaznivci ktorého tímu sú v danom podniku v prevahe. Idete si predsa vytvárať priateľstvá, nie naopak.

2. Pokiaľ cestujete do práce alebo obchodu cez miestny parčík, vaše šance na rýchle zoznámenie sa s domácimi sú väčšie. Parky, námestia a ich lavičky podporujú spoločenský život a budujú lepšie vzťahy. Aj preto bude súčasťou novostavby Tammi Dúbravka Activity park plný zábavy a relaxu. Viacúčelový park so zeleňou ponúka aj ružinovský komplex NUPPU.

Zdroj: Pexels

3. Rozhliadnite sa po okolitých kluboch alebo organizáciách, ktoré sa venujú vám blízkym aktivitám. Týmto neopustíte svoju komfortnú zónu a zároveň stretnete mladých a aktívnych ľudí s rovnakými záujmami ako máte vy. Množstvo susedov môžete spoznať napríklad aj pri návšteve kostola.

4. Prelistujte si lokálnu tlač. Tá väčšinou obsahuje aj pozvánky na rôzne zaujímavé atrakcie či komunitné aktivity, kde stretnete mnoho ľudí a medzi nimi tiež niektorých svojich susedov. Svoj mesačník ponúka aj mestská časť Ružinov, Dúbravka alebo Staré Mesto.

5. Pokiaľ vám okolie neposkytuje dostatok možností na budovanie lepších susedských vzťahov, skúste to online. Cez záujmové Facebook skupiny sa dokážete dostať do kontaktu s ľuďmi z blízkeho okolia a s podobnými záľubami.

Ďalšou alternatívou je služba YIT PLUS. S ňou sa síce medzi novými susedmi skontaktujete nepriamo, no potom sa s nimi stretnete a zoznámite aj osobne. Táto sociálna sieť navyše uľahčuje organizáciu spoločenských akcií aj medzi viacerými obyvateľmi naraz.