• SK Articles
  • 1.2.2021

YIT Slovakia Najatraktívnejším zamestnávateľom v oblasti stavebníctva

Už deviatykrát vyhlásila spoločnosť Profesia víťazov prestížneho rebríčka najatraktívnejších zamestnávateľov Slovenska. Do tohtoročnej ankety sa prihlásilo 237 spoločností a tento rok o víťazoch v 10 kategóriách rozhodlo viac ako 78 tisíc zaslaných hlasov. V kategórii Stavebníctvo, ktorá do ankety tento rok pribudla vôbec po prvýkrát, sa víťazom stala spoločnosť YIT Slovakia.

 

Cieľom ankety o najatraktívnejšieho zamestnávateľa je podľa spoločnosti Profesia priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na Slovensku na to, ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž. Hlavnými atribútmi, ktoré pri hlasovaní za spoločnosť YIT Slovakia hlasujúci ocenili, sú okrem kolektívu najmä dobré meno spoločnosti a silná, známa značka.

„Sme veľmi hrdí a vďační za toto ocenenie, ktoré zavŕšilo náš napriek všetkým okolnostiam úspešný rok 2020. Oslávili sme 10 rokov nášho pôsobenia na Slovensku, stali sme sa po piatykrát Developerom roka a za náš projekt STEIN2 sme získali ocenenie Stavba roka 2019. Začiatkom októbra sme vďaka tomuto istému projektu získali aj ocenenie Fondu architekta Weinwurma za najlepšieho donora, pretože nielen kvalitné zveľaďovanie verejných priestorov, ale i podpora komunity v blízkosti našich projektov dlhodobo patria medzi naše priority,“ hovorí generálny riaditeľ YIT Slovakia Milan Murcko.



yit23.jpg


Výsledky hlasovania potvrdzujú spokojnosť zamestnancov

Rok 2020 bol pre všetkých náročný, spoločnosť YIT Slovakia však od začiatku pandémie ešte viac pridala v starostlivosti o zamestnancov. Na stavbách všetkých svojich projektov od prvého mesiaca zaviedli sprísnené bezpečnostné a hygienické opatrenia, aby tak zabezpečili ochranu svojich zamestnancov, ale i dodávateľov a spolupracovníkov. Dodnes tak trvajú opatrenia ako meranie teploty, pravidelné aj aktuálne testovanie, na pracoviskách sú umiestnené germicídne žiariče a zamestnanci dostávajú aj dezinfekčné balíčky. Zamestnanci, ktorých charakter práce to umožňuje, pracujú väčšinou formou home office a zamestnávateľ im poskytuje všetku základnú infraštruktúru pre prácu z domu od monitorov, headsetov cez tlačiarne až po neobmedzené mobilné dáta.

Neustále pracujeme na vylepšovaní možností, ktorými môžeme našich zamestnancov podporiť. Záleží nám na ich názoroch, na ktoré sa neustále pýtame prostredníctvom nášho interného formátu YIT Voice, a sme radi, že môžeme vypočuť túto spätnú väzbu, na základe ktorej zavádzame nové benefity či iné vylepšenia,“ dodáva Milan Murcko. Či už sú to sick days, obľúbená MultiSport karta, kvalitné a bezpečné pracovné oblečenie, finančné príspevky pri rôznych životných udalostiach alebo dokonca doplatenie mzdy pri dlhodobej práceneschopnosti, široká ponuka benefitov je vyskladaná tak, aby zamestnancom pomáhala pri nachádzaní rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom.

Podľa Milana Murcka sa táto investícia do starostlivosti oplatí. „Naša firma a jej úspech je možný len vďaka našim ľuďom. U nás má váhu slovo každého zamestnanca bez ohľadu na pozíciu. Práve pestrosť názorov a ideí je to, čo nás posúva vpred. Preto je pre nás pri výbere nových kolegov ešte viac než odbornosť dôležitá ich schopnosť spolupracovať. Všetko ďalšie ich vieme naučiť, ak majú chuť sa ďalej rozvíjať. Som rád, že ľudia našu snahu oceňujú, čo ukazuje aj naše víťazstvo v prvom ročníku v tejto kategórii. Moje veľké poďakovanie patrí všetkým našim zamestnancom a podporovateľom, ktorí za nás hlasovali,“ uzatvára.

 

yit3.jpg


Spoločnosť YIT Slovakia zamestnáva na Slovensku viac ako 200 zamestnancov a patrí k najúspešnejším slovenským developerom. V jej najnovších projektoch je dnes kľúčový ústredný dvor, ktorý spája generácie aj aktivity jeho obyvateľov – či už tu susedia športujú, grilujú, venčia psov alebo si vymieňajú knižky. V projektoch sú aj spoločné klubovne na väčšie oslavy, cvičenie či filmové večery. YIT je jedným z prvých developerov na Slovensku, ktorý v rámci štandardu ponúka smart senzory bývania na zvýšenie bezpečnosti či kontrolu spotreby energií.