• 28.12.2014

YIT: Rok 2014 bol pre nás úspešný, predali sme takmer 200 bytov

Byty Villinki najlepším rezidenčným projektom roka. Byty Villinki získali cenu za Najlepší rezidenčný projekt roka v súťaži CIJ Awards Slovakia. Už po ôsmykrát udeľoval prestížny časopis CIJ ocenenia top projektom, spoločnostiam a jednotlivcom z oblasti real estate a developmentu. Tohtoročné CIJ Awards Slovakia pre rok 2014 boli opäť úspechom aj pre fínsku spoločnosť YIT Reding, ktorá druhý rok po sebe získala ocenenie za Najlepší rezidenčný projekt roka.

Po minuloročnom úspechu projektu Tarjanne Dúbravka bol ďalším laureátom ocenenia CIJ Awards Slovakia projekt Byty Villinki v bratislavskej Karlovej Vsi. Segment rezidenčných bytov prešiel z pohľadu poroty významnou zmenou. Oproti minulosti očakávajú zákazníci od bytov vyšší štandard, nie len čo sa týka kvality použitých materiálov, ale aj lokality a dobrých podmienok pre bývanie. Tieto nároky spĺňajú aj ocenené Byty Villinki, ktoré boli skolaudované pred niekoľkými týždňami.

„Z Fínska sme si priniesli inšpiráciu na projekt, ktorý je blízko prírody a spája nízkoenergetické bývanie, prírodné materiály či saunu priamo v byte. Našou snahou nebolo využiť územie na maximum a prehustiť ho, namiesto toho sme sa rozhodli pre nižšie obytné domy a viac súkromia pre ich obyvateľov. Toto ocenenie je dôkazom, že sa oplatí stavať projekty, ktoré vkusne zapadajú do svojho prostredia,“  povedal v tejto súvislosti Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT Reding.  

Spomínané ocenenie je pre spoločnosť YIT Reding tento rok už tretím v poradí – v máji si odniesla aj dve prestížne ocenenia ASB Gala ako Developer roka a Stavebná firma roka 2014. Vo všeobecnosti bol tento rok pre YIT Reding úspešný: na bratislavskom realitnom trhu predala takmer 200 bytových jednotiek a poskytla tak novým majiteľom kvalitné bývanie o rozlohe vyše 10 000 m2. Toto číslo bude pre budúci rok ešte stúpať. Spoločnosť tento rok skolaudovala okrem oceneného projektu Villinki aj poslednú etapu projektu Tarjanne Dúbravka a prvú etapu projektu Byty Kivikko.  

Najväčší záujem majú klienti stále o 2-izbové byty, ktoré predstavovali takmer 50 % z počtu predaných bytov. YIT sa darilo aj v prenájme administratívnych priestorov. V roku 2014 sa budova Reding Tower 2 zaplnila o ďalších nájomcov na ploche 2 786 m2